I ett överraskande drag har Square Enix tillkännagett Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion, en remastrad port som innehåller betydande uppdateringar.(*7*)

Crisis Core är en prequel till den första Final Fantasy 7, som först släpptes 2008 på PSP. Med fokus på SOLDIER-medlemmen Zack Fair, har vi initialt uppdraget att undersöka försvinnandet av Genesis Rhapsodos, och bli vän med Cloud Strife och Aerith på vägen. Ännu viktigare, Crisis Core gav oss en förstahandsblick på händelserna som i slutändan formar Final Fantasy 7, där Zack spelar en central roll. (*7*)

Square Enix kommer till Xbox Series X/S, Xbox One, PS5, PS4, Nintendo Switch och PC och gör det lilla extra för denna återutgivning. Reunion avslöjas för att inkludera nya 3D-modeller för skarpare bilder, full röstskådespeleri för all dialog och ett nytt soundtrack. Släppt i vinter, vi har inget exakt releasedatum ännu, men du kan se hela trailern nedan: (*7*)

Återföreningen tillkännagavs via Final Fantasy 25 7th Anniversary-strömmen, som hade några fler överraskningar. Efter sex månaders exklusivitet på Epic Games Store har Final Fantasy 7 Remake Intergrade kommit till Steam med Steam Deck-stöd, och vi har lärt oss att Final Fantasy 7: Ever Crisis får en öppen beta senare i år. I synnerhet såg vi först Final Fantasy 7 Remake Part 2, som nu har undertiteln Rebirth.(*7*)

Crisis Core är en viktig del av Rebirth

Final Fantasy 7 Rebirth var utan tvekan stjärnan i gårdagens showcase, och det bekräftade också varför en Crisis Core-remaster är väldigt vettig just nu.(*7*)

Spoilers framöver i de här kommande två styckena som inte har spelat Crisis Core eller Remake. Om du inte visste det, överraskade Remake många fans 2020 genom att avvika från den etablerade tidslinjen. Medan Remake erkänner den ursprungliga historien om PS1-spelet, ser spelet vårt parti aktivt förändra ödets kurs, vilket innebär att sedan länge etablerade händelser inte längre är huggna i sten. (*7*)

Framför allt inkluderar detta Zacks öde. Trots en otrolig ansträngning slutar Crisis Core med att bli dödligt sårad av en armé av Shinra-styrkor, en händelse som inte lämnar något utrymme för tvetydighet. Men i ett drag som överraskade många, ändrade Remake uppenbart resultatet av kampen. I en tillbakablick under remakens slut ser vi honom gå segrande ut och sedan bege sig till Midgar med Cloud. (*7*)

Rebirth ger sig utanför den slagna vägen och beger sig in på okänt territorium för Final Fantasy 7-fans, men ser fortfarande till det förflutna. Det är klart att Zack spelar en avgörande roll i framtiden, men vi vet inte hur det kommer att bli. Sammantaget har det aldrig funnits en bättre tid att återvända till ditt huvuduppdrag.(*7*)

Dela detta