Bygga en hållbar hybrid arbetskultur

Bygga en hållbar hybrid arbetskultur

Det är tydligt att hybridarbetet är llegó till quedarse, med många företag som utforskar det bästa sättet att uppnå den nya verkligheten i jobbet och maximera de anställdas kompromisser. Medan företag fortsätter att kämpa för att förstå vad distansarbete betyder för dem, vet vi åtminstone att det är uppenbart att dagarna med att pendla till ett kontor fem dagar i veckan för länge sedan är förbi.

Nu, när vi närmade oss 2023, har farten fallit på hur man bäst engagerar anställda, av vilka några kan kämpa för att verkligen få kontakt med varandra, såväl som med partners och kunder. Brian Mignault, Lenovos senior director för samarbete och intelligenta lösningar, säger till TechRadar Pro att de viktigaste delarna av en hybrid arbetskultur inkluderar flexibilitet och funktionalitet.

"Jag bor här i Raleigh, North Carolina", säger Mignault. ”Lenovo har ett campus i Research Triangle Park, som för mig, med trafik, kan ta 45 minuter på morgonen och 45 minuter att komma hem på eftermiddagen. Istället för att sitta i trafiken en och en halv timme om dagen har jag möjlighet att ta mina barn till skolan, träna eller hämta dem från skolan då och då.

"Denna flexibilitet har förbättrat mitt liv och gett mig möjligheten att göra saker annorlunda. Men jag har också möjlighet att bli mer produktiv och mer funktionell i min dagliga roll.

Där många hybridarbetare kämpar, inklusive Mignault, är hur möten kan byggas upp under hela arbetsdagen. Dessa kan börja redan 7:30 och fortsätta in på tidig kväll, fortsätter det. Även om det inte finns någon silverkula, är nyckeln att göra mötesupplevelsen mycket mer intuitiv, sömlös och engagerande, med teknik som hjälper till att skapa paritet mellan personliga möten och möten på distans.

Det är något Lenovo identifierade för fyra eller fem år sedan, med framväxten av hybridarbete som ytterligare betonade behovet av att investera i att förbättra mötesupplevelsen och göra den verkligt uppslukande. "Tänk på dagarna i styrelserummet när du gick in i ett rum och det kanske skulle finnas en ljudskiva mitt på bordet", säger han, "du vet vem som inte hade möjlighet att faktiskt delta i det här mötet Den fjärranställda som befann sig utanför rummet som ingen såg.

Nu antyder Mignault att branschen är mitt uppe i en stor översyn av styrelserummet, mötesstrukturen och framtiden för själva arbetet. Hybridarbete, antalet dagar på kontoret och till och med spöket för en fyra dagars arbetsvecka är alla en del av samtalet. När han ser längre in i framtiden börjar han föreställa sig olika teknologier som Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) och Artificiell Intelligens (AI) och hur de kan integreras i den förbättrade hybridarbetskulturen.

Att säkerställa en hållbar övergång till hybridarbete är dock inte utan utmaningar, och säkerhet är en viktig faktor. Detta är ett problem som Lenovo har diskuterat ingående med sina partners Intel® och Microsoft.

"Om du tittar på Intels teknologi, ur ett vPro-perspektiv, är det en stor del av vår plattform som vi har med våra ThinkSmart-lösningar här på Lenovo", säger han. "Intel är en av våra viktigaste partners i alla aspekter av vår portfölj här på Lenovo, men om man tittar på våra samarbetslösningar så är de baserade på Intel-arkitekturen, och Intel vPro är en väldigt viktig teknik för mig när vi tittar på vår stack.mjukvara och hur vi hanterar konferensrum.

Ett exempel på teknik i aktion är att lappa ett konferensrum eller möjligheten att avgöra om ett konferensrum används effektivt eller inte och hur ofta det används. För detta ändamål förlitar Mignault sig på ThinkSmart Manager-programvaran, som drivs av Intel vPro-teknik.

"Enligt min mening, när man tänker på lösningar som kommer att gynna kunder i samarbete, vill jag att folk ska tänka på en sak, och det är enkelhet, eftersom det kan bli komplext väldigt, väldigt snabbt", säger han. .

För att lyssna på hela vårt samtal med Lenovos Brian Mignault och lära dig mer om hur du använder den senaste tekniken för att skapa en hållbar hybrid arbetskultur, titta på videon ovan.

Intel-tekniker kan kräva aktiverad hårdvara, programvara eller tjänsteaktivering. Ingen produkt eller komponent kan vara helt säker. Dina kostnader och resultat kan variera.

@Intel Corporation. Intel, Intels logotyp, Intel vPro® och andra Intel-märken är varumärken som tillhör Intel Corporation eller dess dotterbolag. Andra namn och märken kan göras anspråk på som andras egendom.