KFC-konsol: allt du behöver veta

KFC-konsol: allt du behöver veta

KFC-konsolen fångade spelares och friterade kycklingentusiaster uppmärksamhet överallt när den tillkännagavs i december XNUMX, och det är lätt att förstå varför.

Nyheten med en snabbmatstillverkare som byggde en konsol var inte bara helt oväntad, och ärligt talat underhållande, utan snarare att KFC:s konsol också lovade att hålla stekta fåglar varma medan du lekte tack vare dess inbyggda kycklingkammare. Ta det, Sony och Microsoft.

Skapat i samarbete med datorhårdvarutillverkaren Cooler Master, KFConsole, som den officiellt kallas, var ursprungligen föremål för hån under den första månaden av sommaren XNUMX. Själva idén med en KFC-tillverkad konsol skickade fansen till en frenesi på sociala medier, vilket i slutändan ledde till att Kentucky Fried Chicken-distributörer följde upp termen.

Konsolkrig är 𝒐𝒗𝒆𝒓. Vi presenterar KFConsole. #PowerYourHanger pic.twitter.com/k7AM6g61Ip 22 december 2020

Se mer

Sedan KFC:s konsoltillkännagivande har dock detaljerna varit knappa. Det är fortfarande oklart om konsolen kommer att se dagens ljus, men det betyder inte att den inte har väckt vårt intresse. (Förlåt, toppade.)

Vi har trots allt sett galnare saker i konsolspelbranschen genom åren. Sedan dess har Microsoft väckt Xbox Series X-meme till liv och släppt ett Xbox Mini-kylskåp, så möjligheten att spela på en kubliknande speldator med varm mat är inte bortom vår fantasi.

Om du längtar efter att ta reda på mer om KFC-konsolen, har vi samlat allt du behöver veta om den hala snabbmatsarkadmaskinen som lovar att vara bra att klicka på.

KFC-konsol: gå direkt till saken

KConsoleName

(Bildkredit: KFC/Cooler Master)

KFC-konsolpris och lanseringsdatum

KFConsole Chicken Room

(Bildkredit: KFC)

KFC har aldrig meddelat en kostnad eller ett lanseringsdatum för KFC-konsolen, men vi kan lämnas att gissa till kostnaden för systemet baserat på dess specifikationer, som vi kommer att diskutera mer i detalj nu.

Konsolen är, för alla ändamål, en specialbyggd mini-speldator, och de brukar inte vara billiga. KFC hävdade också att systemet kan köra de senaste titlarna i "häpnadsväckande 4K, XNUMX fps", även om det helt klart är en liten överdrift. Detta belopp är baserat på konsolen som kör 'I Love You, Colonel Sanders! En bra dejtingsimulator för att slicka fingrarna. Så ja, ta det uttalandet med en nypa elva örter och krydda det, om du vill.

Ändå hoppas vi få ta del av minst $5/£XNUMX om KFC:s konsol någonsin lanseras, med potentiellt olika SKU:er tillgängliga till olika priser. Det är över tjugo KFC Party Buckets, för att sätta det i ett kycklingbaserat perspektiv, och skulle överstiga kostnaden för PSXNUMX och Xbox Series X, som är €XNUMX / €XNUMX respektive.

KFC-konsolspecifikationer

KFConsole är verklig

(Bildkredit: KFC)

Den kubformade prydnadsmaskinen är förmodligen kapabel att tugga i sig de senaste spelen, även om mycket av KFC-konsolens specifikationer fortfarande är hemliga, precis som kostnaden och släppdatumet.

Konsolen lovar att använda en avancerad Intel-processor, Intel Nux 2 Extreme compute factor, en hot-swappable mini-GPU som drivs av ASUS och 1 x XNUMX Terabyte Seagate BarraCuda NVMe SSD. Mini-GPU:er kan inte erbjuda riktigt samma prestanda som sina större bröder, men beroende på måtten på KFC-konsolen kan det vara möjligt att sätta in ett kraftfullare kort.

Naturligtvis finns det också det unika försäljningsargumentet med KFC-konsolen, och det är det första integrerade kycklingrummet på planeten. Kammaren ser till att din kyckling aldrig blir kall, eftersom den patenterade avdelaren använder systemets naturliga värme och luftflöde för att hålla saker varma.

KFC-konsoldesign

KConsoleName

(Bildkredit: KFC/Cooler Master)

Ta en titt på KFConsole och vad ser du? Just det, den är formad som företagets välkända kub och bygger på en anpassad version av Cooler Masters NC100-chassi. En strömknapp sitter på framsidan av enheten, samt en stor avdelare som vi bara kan anta kan öppnas (på något sätt) så att du kan lägga din stekta kyckling inuti.

Undersidan av konsolen verkar ha någon form av RGB-belysning, som är röd för att passa med konsolens mycket eleganta estetik. Vi skulle dock inte bli förvånade om RGB är anpassningsbart, eftersom det är en ganska standardfunktion för moderna speldatorer. Det, och en färg räcker aldrig för de flesta spelare nuförtiden, särskilt de som är stolta över sin maskins estetik.

Är KFC-konsolen verklig?

Det är frågan på allas läppar (med KFC-sås, förvisso), men chanserna att konsolen någonsin kommer ut på marknaden är lite små. Det är stor skillnad mellan att skapa en term och att tillverka en sådan här enhet, särskilt eftersom den globala halvledarkrisen fortsätter att påverka Sony, Microsoft och Nintendo när det gäller utbud.

Återigen, bortsett från kycklingrummet, är KFC-konsolen i princip bara en ATX-dator med komponenter från hyllan inuti. Det svåraste efter att ha säkrat de rätta delarna skulle vara att anpassa väskan och se till att systemet håller det stekta köttet varmt som utlovat. Det är inte så att KFC måste generera sitt kisel och SOC (system på chip).

Kan jag reservera KFC-konsolen?

Tyvärr inte. KFC har inte meddelat kostnaden eller lanseringsdatumet för sitt ambitiösa system, och vi vet ärligt talat inte om det kommer att bli en riktig produkt i framtiden. Men vi håller alla tummar och tår för att detta verkligen ska hända. Jag menar, vem vill inte ha en maskin som håller stekt kyckling varm och erbjuder otrolig spelprestanda? Exakt.