Har Prime Video en ny större show? Sammanfattning: nej, det är det inte.

Rapporter dök upp i går (21 juni) om att The Boys hade störtats som Prime Videos största show av en nykomling och inte längre var det främsta erbjudandet på streamingtjänsten. Huvudprogrammet var nu det nya tonårsdramat, The Summer I Got Pretty.

Vi kunde dock inte validera denna data, vilket verkade konstigt med tanke på att vi inte såg många listor över vad som toppade Prime Video-listorna.

TechRadar pratade med Amazon och en Prime Video-representant bekräftade att detta inte var sant och ingen indikation utfärdades om huvudströmmen.

Medan The Summer I Turned Pretty verkar vara en hit med massor av anekdotiska bevis för att den var en hit bland tittare och en andra säsong som redan beställts av Prime Video, är det inte den mest sedda showen på tjänsten.

Så vilken är den största showen på Prime Video?

Han har med andra ord ingen, åtminstone offentligt. Till skillnad från Netflix, som publicerar en veckolista med sina mest populära TV-program och filmer (öppnas i en ny flik) under en sjudagarsperiod med start i november 2021, erbjuder Prime Video inte denna typ av information.

Som Prime Video talesman bekräftade för LaComparacion, "Amazon publicerar vanligtvis inte publiksiffror eller den typen av data."

Faktum är att Netflix är lite av en outlier genom att vara ganska offentlig om vad dess prenumeranter tittar på.

För siffror från Prime Video, Hulu eller Disney Plus är vi till stor del tvungna att förlita oss på undersökningar eller siffror från Nielsen, som har gett tittarsiffror för mer traditionella streamingnätverk. (öppnas i en ny flik)

Nielsen installerar spårare inuti enheterna, som fångar information om vad som tittas, när, av vem och hur många personer i ett hushåll som tittar.

Prime Video-program är en del av dessa siffror, men Nielsen-rankingen håller inte riktigt måttet. Tjänstens senaste siffror är för veckan som slutar 22 maj, och sedan The Summer I Turned Pretty sjönk i fredags (17 juni) har det ännu inte påverkat rankingen som släppts av Nielsen.

En Hollywood Reporter-artikel (öppnas i en ny flik) för några veckor sedan utnämnde Reacher till en stor hit för Prime Video och dess bästa uppskattning av den största showen på plattformen, med uppskattningar på 5760 miljarder minuter sedda under de första sex veckorna av programmet . . Men återigen, det är Nielsen-siffror, inte Prime Video.

The Boys är en stor hit för Prime Video och det är inte konstigt att de har annonserat en fjärde säsong. Enligt samma rapport pågick programmets andra säsong i 4.800 miljarder minuter under de första sex veckorna, med en källa som sa att den nya säsongen var längre, men att den inte tillhandahöll några uppgifter för att backa upp detta.

Vill du veta mer om tredje säsongen av The Boys? Vi intervjuade nyckelchefer och fick lite insiderinformation här...

Dela detta