Steam Deck-köpare kan nu kontrollera hela sitt spelbibliotek för bärbar datorkompatibilitet med bara ett klick, före enhetens förestående leverans (25 februari).

Valve har lanserat en Steam Deck-kompatibilitetssida, som när du loggar in på ditt Steam-konto kommer att markera statusen för spel som är verifierade och fungerar, och de som inte är det.

Överst på den här sidan ser du Deck Verified-spel i ditt Steam-bibliotek, vilket betyder att de är "fullständigt funktionella på Steam Deck och fungerar utmärkt med de inbyggda kontrollerna och displayen."

Nedan finns titlar med titeln "Däck spelbara spel", vilket är de som fungerar på Steam-däcket, men som kan kräva lite ansträngning för att ställa in eller på annat sätt spela. Men för det mesta borde de vara bra.

Nästa kategori inkluderar spel som ännu inte är kompatibla med Steam Deck, så med andra ord kommer de inte att fungera (men det kan komma att ändras i framtiden).

Slutligen, längst ner, berättar Valve hur många spel i ditt bibliotek som ännu inte har klassificerats för kompatibilitet med din handdator.

Angående den här listan med oprövad programvara, noterar företaget: "Valves testteam har ännu inte upptäckt de återstående spelen i sitt Steam-bibliotek, men vi testar nya spel varje dag. Kom tillbaka ofta för att se vad mer av ditt bibliotek som checkas ut. »

(Bildkredit: Vanne)

Analys: Det finns fortfarande många tester att göra...

Det är fantastiskt att se en tydlig uppdelning av vad som har gjorts bra, eller åtminstone anständigt, i ditt spelbibliotek hittills. Tja, ja, om du är som vi, kommer en stor del av barnen som du äger i hjärtat av detta test, och med souligne Valve, att vara en kontinuerlig process, med fler titlar som läggs till i arkivet av de gånger som företag kommer till dem.

Kom också ihåg att bara för att ett spel inte har testats betyder det inte att det inte kommer att fungera på Steam Deck, naturligtvis. Det kan fungera mycket bra, det är bara det att Valve inte har analyserat det ännu för att dra den slutsatsen. Anledningen till att Valve bara satte igång det här systemet några dagar innan den officiella releasen är utan tvekan för att företaget inte trodde att det hade tillräckligt med bevis för att skapa en meningsfull lins för att se den genomsnittliga Steam. . spelarbibliotek.

Il convient également de rappeler à nouveau que même si sures jeux PC sont actuellement répertoriés comme non pris en charge, Valve s'efforce d'contributor une assistance, de sorte que le statut peut changer avec certains titres à l'avenir (espérons-le alltmer).

Dagens bästa spelbärbara erbjudanden

Kontrollera om Steam Deck kan spela dina favoritspel

Via PC Gamer

Dela detta