Como tomar decisiones mas sostenibles al actualizar su hardware

Nu mer än någonsin gör företag mer hållbara val, från att minska avfall och använda hållbara material till att byta till förnybara energikällor.

Även om det kanske inte verkar vara ett självklart steg, bör företag också titta på sin IT-hårdvara för att se till att de använder miljövänlig utrustning. Bärbara datorer och andra elektroniska enheter känns ofta som ett nödvändigt ont som bara inte är hållbart eller miljövänligt. Många kanske tror att enheter som bärbara datorer nästan är nödvändiga och därför ohållbara, och att den mest miljövänliga bärbara datorn är den du redan äger.

Men att välja rätt hårdvara, såsom en ström- och energibesparande bärbar dator, kan faktiskt flytta ditt företag närmare dess hållbarhetsmål.

Av denna anledning måste företag titta på strömförbrukningen för datorer, eftersom ett av de enklaste sätten att minimera ditt företags koldioxidavtryck är att tänka om hur du köper din företagshårdvara. En energisnål PC hjälper till att minska pågående elkostnader.

AMD Ryzen™ 6000 PRO-processorer gör det enklare än någonsin att se till att du fattar rätt beslut. Baserat på "Zen 3+"-arkitekturen använder processorerna adaptiva strömhanteringsfunktioner som snabbt justerar hastigheten för att säkerställa strömeffektivitet, och AMD erbjuder en 50 % minskning av strömförbrukningen från 2018 till 2022.

Jämfört med den senaste generationens AMD Ryzen™-processorer kan AMD Ryzen™ 6000 PRO-seriens processorer använda upp till 30 % mindre ström för videosamtal och erbjuda upp till 45 % längre batteritid för Microsoft Teams jämfört med Intels Core i7-1260P. Detta innebär att AMD Ryzen™ 6000 PRO-seriens processorer kan leverera upp till 26 timmars batteritid i en high-end företagsbärbar dator, vilket säkerställer att dina anställda inte behöver vara anslutna till ett eluttag.

Det är inte resultatet av försämrad prestanda. Jämfört med konkurrenterna levererar AMD Ryzen™ 6000 PRO-seriens processorer upp till 2 gånger mer prestanda per watt än konkurrenterna, använder upp till 67 % mindre watt per kärna och upp till 39 % snabbare uppspelning. AMD Ryzen™ 9 6900HS-processorn har till exempel visat sig erbjuda upp till 2,6 gånger mer energieffektivitet än "Alder Lake" i9-12900HK.

Denna branschledande strömeffektivitet, uppbackad av AMD:s samarbete med ledande strömregulatorer, hjälper till att möjliggöra tunnare, lättare, mer bärbara företagsbärbara datorer. Med många företag som nu tar till sig hybridarbete, vilket gör att anställda kan dela sin tid mellan hem och kontor, kan du vara säker på att uppgradera till enheter som hjälper dina anställda var de än är.

AMD Ryzen™ 6000 PRO-processorer ingår redan i flera tunna, lätta och kraftfulla bärbara datorer som sätter gröna referenser i centrum. HP EliteBook G9 (öppnas i en ny flik), med en AMD Ryzen™ 7 PRO 6850U-processor, är designad för miljöpartister. Den är gjord av aluminium som är gjord av plast som återvunnits från havet, använder återvunnen plast för bildskärmsram och nycklar, och kommer i helt återvinningsbar förpackning.

På samma sätt har Lenovo ThinkPad Z (öppnas i en ny flik), som innehåller en AMD Ryzen™ 7 PRO 6860Z-processor i sitt tunna och lätta chassi, en elegant ram av återvunnen aluminium. De miljövänliga materialen går utöver själva den bärbara datorn med 100 % återvinningsbar och komposterbar bambu- och sockerrörsförpackning och en nätadapter gjord med 90 % post-konsumentinnehåll.

Dessa bärbara datorer, tack vare deras högpresterande AMD Ryzen™ 6000 PRO-processorer, är också byggda för att hålla, vilket innebär att du inte behöver byta ut din hårdvara någon gång snart, vilket minskar din organisations bidrag till det växande problemet med elektroniskt avfall.

Dessutom är AMD:s senaste mobila processorer inte bara byggda för att hålla, utan är också helt optimerade för gammal och ny mjukvara, vilket innebär att du inte behöver implementera en fullständig rippa och ersätta. Detta är inte bara goda nyheter för din hållbarhetsstrategi, utan det kommer också att spara ditt företag tid, pengar och stress.

Dela detta