iPhones utgör cirka 50 % av smartphones som används på amerikanska företagsmarknader, och även om Macs andel växer finns det fortfarande miljontals iPhone-användare som förlitar sig på Windows-hårdvara för att få jobbet gjort. Så när Apple tillkännagav Continuity Camera på WWDC förra veckan, kan många iPhone-användare med Windows-datorer ha känt sig utanför.

Men Camo säger att han kommer för att rädda dem.

Vad är kontinuitetskameran?

Continuity Camera tillkännagavs i glansen av WWDC 2022 och gör det möjligt för iPhone-användare som kör osläppt iOS 16 att förvandla sin smartphone till en webbkamera som automatiskt synkroniseras med en Mac som kör outgiven macOS Ventura. När den levereras kommer den att ge användarna mycket högre kvalitet på video för Zoom-samtal.

För iPhone-ägare som använder Windows finns en tredjepartsapp som heter Camo, utvecklad av Reincubate, tillgänglig för Windows och Mac (och är kompatibel med Android). Efter WWDC tog utvecklaren initiativet att komma före sin snabba följare med ett gäng nya funktioner som tillkännagavs denna vecka.

Vad är kamouflage?

Som rapporterades i februari låter Camo dig använda din iPhone som webbkamera. Camo stöds redan på ett brett utbud av enheter, inklusive äldre iPhones som aldrig kommer att köra Continuity Camera eftersom de inte kommer att vara kompatibla med iOS 16.

Det fungerar också på alla Mac från 2010 eller senare som kör macOS High Sierra, såväl som Windows-system, även om de senaste appförbättringarna ännu inte är tillgängliga på Windows. Och den används för videokonferenser av CNBCs tekniska kolumnist Joanna Stern.

Vad är nytt i Camo?

Reincubate har tillkännagett en rad nya funktioner som tar lösningen flera steg längre än Apples. De flesta av dem är lämpliga för affärsmän och inkluderar saker som en dra-och-släpp-överlagringsredigerare, ett galleri med 17 redigerbara mallar, ett förhandsgranskningsverktyg och snabbtangenter för att snabbt växla mellan överlägg.

Det är möjligt att skapa dina egna mallar, vilket innebär att du kan visa din företagslogotyp vid ett samtal, till exempel, eller dela en mall för att göra det över hela ditt företag, oavsett om du använder en Mac eller PC. Du kan styra några av de mer avancerade funktionerna med Camo Studio-appen, där du kan justera, styra och komponera din bild, samt välja överlägg.

Du har också tillgång till zoomfunktionerna på iPhone, vilket innebär att du kan beskära, panorera och rotera bilden för att få bästa möjliga bild.

Vad Reincubate säger

Aidan Fitzpatrick, VD för Reincubate, förklarade vad företaget gör i ett uttalande. "Vi är glada över att få djupare och mer läcker överlagringsfunktionalitet till Camo," sa han. "Overlays hjälper användare att sticka ut och skapa professionella utseenden på videosamtal, inspelningar och sändningar, och Camos förgjorda mallar inspirerar och sparar tid. Användare kan välja en förberedd överlagring och lägga till sina kontaktuppgifter för att börja marknadsföra sina kanaler, företag och streaming idag. Det bara fungerar."

För vem det är?

Om du använder en iPhone, även en äldre modell, har du förmodligen redan en mycket bättre kamera än webbkameran du använder på din Mac eller Windows PC. Ändå, om du är en distans- eller hybridarbetare vill du förmodligen se bäst ut för ditt nästa videosamarbetsmöte. Camo gör detta möjligt och går flera steg längre än vad Apple gjorde med Continuity Camera.

Det är med andra ord ett utmärkt verktyg för att dra nytta av kameran du alltid har med dig på din iPhone för bättre videomöten, oavsett hur gammal Mac eller PC ditt företag kräver att du använder, så länge IT tillåter dig att installera Camo, det är det.

Camo stöder också dussintals videosamarbetstjänster, inklusive Zoom, Google Meet, Microsoft Teams, FaceTime, Chrome, Safari, Firefox, Edge, GoToMeeting, Cisco Webex, QuickTime, Slack, Discord, WhatsApp och mer.

de små detaljerna

De nya överläggsfunktionerna är tillgängliga idag i Camo Studio 1.7 för macOS, i både gratis och betalda versioner, och kan laddas ner från camoapp.com eller App Store. Samma funktioner kommer till Windows under de kommande månaderna.

Pro-versionen (med de bästa funktionerna) kommer att kosta €4.99/månad, €39.99/år eller €79.99 för en livstidslicens.

Följ mig på Twitter eller gå med mig på AppleHolics bar & grill och Apples diskussionsgrupper på MeWe.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta