Många länder upplever rekordtemperaturer, med varningar för extrem värme utfärdas för Storbritannien och många delar av Europa. Under denna intensiva hetta kommer det att vara en utmaning att behålla din löprutin.

Det handlar om att vara säker. Om du är frestad att springa snabbt, kom ihåg att din kropp kommer att uppleva temperaturer som du förmodligen inte är van vid, och att lägga till en konditionsträning till det kan leda till allvarlig uttorkning, värme eller värre. . Om du inte kan träna under de kallare timmarna, till exempel tidigt på morgonen eller sent på natten, är det bäst att vänta ut den intensiva värmen.

Om du kan undvika den varmaste delen av dagen är det möjligt att hålla dig säker och bekväm i värmen. TechRadar pratade med två professionella idrottare som är vana vid att hålla sig aktiva när temperaturen stiger.

Swiftwick Athlete(öppnas i en ny flik) Amanda Foland(öppnar i en ny flik) är en certifierad personlig tränare från American College of Sports Medicine och en Sports Nutrition Specialist från International Association of Sports Sciences.

"Träning i värmen kan vara knepigt", säger han, "Ofta går idrottare in i sina träningspass med avsikten att uppnå ett mål, men om de inte är ordentligt återfuktade och får näring i förväg kan dessa linser bli mättade i värmen.

"Som tränare och idrottare dricker jag medvetet mycket vatten under dagen, en salttablett före mitt träningspass, och om den varar längre än 45 minuter, en annan för att se till att min kropp får natrium för att träffa natriumpumpen/Kalium som finns i vårt hjärta.

Natrium är en viktig del av hydrering. Tillsammans med kalium och klorid hjälper natrium till att föra in vatten i kroppens celler för att förbättra hydreringen. Om du springer i värmen och dricker mycket vatten, kan ha lite natrium i kroppen hjälpa till att ersätta vätskor som förloras under en uthållighetskörning, enligt forskning (öppnas i en ny flik).

Mujer atando su zapatilla junto a una botella de agua

Se till att du är väl hydrerad och fylld på din löptur (Bildkredit: KieferPix/Shutterstock)

Foland berättar att hennes val av kläder också är viktigt. "Andra tips jag lever efter [är] att bära lätta, lösare, absorberande kläder som är bekväma, bära en vattenflaska under träningen och spraya huvudet med vatten efter behov för att hålla kroppstemperaturen nere.

Under 2021 lanserade Under Armour en ny serie Iso-Chill sportkläder gjorda av tillplattade akrylfibrer med en titandioxidbeläggning. Efter att ha testat flera plagg själva kan vi säga att det definitivt gör skillnad, men det fungerar bättre för att kyla ner dig efter avslutad löptur. Tyget är särskilt effektivt när det är mättat, antingen med svett eller extra vatten från din flaska.

Men även om du bara bär vanlig bomull, håll dina kläder ljusa i både material och färg, eftersom mörkare tyger som svart tenderar att absorbera värme enligt Fiber Society forskning (öppnas i en ny flik).

Kvinna som väger sig på badrumsvågen

Att väga dig själv före och efter ett träningspass kan hjälpa dig att se hur mycket svett du har tappat (Bildkredit: Shutterstock)

”Att vara medveten om tiden i värmen är också viktigt. Som att öka körsträckan tar det tid att öka värmens varaktighet, långsamt och stadigt med lägre intensitet och medveten om de signaler din kropp skickar dig."

Håll dig sval på långa körningar

TechRadar pratade också med idrottaren och uthållighetslöparen Nathan Mike Wardian (öppnas i en ny flik), vinnare av de amerikanska 50 2008 mästerskapen 2009, 2010 och 50. Han vann också de amerikanska 2011 100 mästerskapen. .XNUMX och de amerikanska XNUMX XNUMX mästerskapen här han delar med sig av sina tips för att vara säker och bekväm när vädret blir varmt...

bära en hatt
Jag tror att även ett visir kan göra stor skillnad för att hålla sig svalt i sommarvärmen. Något som blockerar solen hjälper verkligen och låter dig gömma dig i skuggan, och den där lilla skuggan kan verkligen hjälpa.

Blöt din kropp
Jag gillar att lägga vatten från min Nathan vätskeväst (öppnas i en ny flik) på min hals och innanför mina handleder och jag känner att det verkligen kan kyla ner dig och få ner min puls, upp till 10 slag för mig.

hitta skuggan
Om du kan söka efter varje bit av nyans eller nyans du kan hitta. Spring nära byggnader, under träd eller till och med över bergspass för att komma ut ur solen.

Välj tid på dagen som ska köras
Om du inte tränar för ett väldigt varmt lopp kan du tajma dina löpningar för de kallare timmarna på dagen eller efter ett skyfall eller på kvällen efter solnedgången.

Is i din väst/väska/flaskor
Is på sommaren är din bästa vän: använd den. Jag brukade lägga is i mina Nathan-portables och att ta tag i en iskall flaska hjälper verkligen att hålla dig sval.

Man spring i skogen

Att välja en skuggig väg hjälper dig att hålla dig sval; skogen kan vara ett bra alternativ (Bildkredit: Anton Watman/Shutterstock)

Använd din teknik

Du kan också använda din träningsspårare eller löparklocka för att hjälpa dig träna när vädret blir varmt. Att springa i varmt väder ökar belastningen på det kardiovaskulära systemet (öppnas i en ny flik), vilket gör att hjärtat och lungorna arbetar hårdare än vanligt, så det är en bra idé att sakta ner. Håll ett öga på klockan under löpningen; Om din puls är märkbart högre än förväntat, försök att sakta ner.

Vissa enheter, inklusive Garmin-klockor, låter dig ställa in anpassade varningar som meddelar dig om din puls faller under eller överstiger en viss frekvens. Det kan hjälpa dig att hålla dig i en vettig pulszon under ditt träningspass.

Det är också en bra idé att bära en pulsmätare med bröstbälte om du har en. Du kommer att reagera på förändringar snabbare än urverk och svett ger ledningsförmåga mellan huden och sensorerna.

En smart våg kan vara ett användbart verktyg om du för en svettdagbok. Många, inklusive Withings Body Cardio och Garmin Index S2, mäter inte bara din vikt, utan använder bioelektrisk impedans för att uppskatta volymen vatten i din kropp så att du mer exakt kan spåra hur mycket vatten du dricker.

Dela detta