Chromebooks är fantastiska små bärbara datorer som inte bryter pengarna eller väger ett ton, och det är därför vi älskar dem. Med kommande Chromebook Black Friday-erbjudanden är nu den bästa tiden att ta tag i din nya produktivitetsmaskin.

Varför är dessa gåvor så bra för dig och andra? Chromebooks kan vara den perfekta bärbara datorn för arbete och lek, så länge du håller dina förväntningar i schack, och bredden i Chromebook-sortimentet innebär att det finns något för alla. Chromebooks kommer också med speciella förmåner som tre månaders Canva Pro, YouTube Premium, Nvidia GeForce Now och 100 GB molnlagring, vilket är ett ganska imponerande paket.

Det finns så många typer av Chromebooks att det kan verka lite överväldigande, men vi är här för att hjälpa dig att göra rätt val för dina behov. Från fristående Chromebooks till 2-i-1 cabriolet och avtagbara enheter, du är bortskämd med valmöjligheter.

Löstagbara Chromebooks är bra för barn som kan använda dem som traditionella bärbara datorer under skoldagen, sedan på natten och på helgerna kan de snabbt ta bort tangentbordet för att göra det till en surfplatta. Samtidigt kan konvertibla Chromebooks vara bra för elever som snabbt behöver gå från att skriva terminsuppsatser till att delta i lektioner virtuellt. Det finns så många användningsområden att du kan ta fram rätt Chromebook när du väl har den.

Black Friday är ett bra tillfälle att köpa en Chromebook med alla erbjudanden och prissänkningar. Utmaningen med detta är dock det faktum att det finns så många erbjudanden på så många produkter att det kan vara lite överväldigande. Men vi är här för att hjälpa dig hitta den bästa Chromebook för dina behov.

Så, utan vidare, låt oss börja leta.

Vad ska man leta efter...

När du utforskar alla olika typer av Chromebooks och letar efter den rätta för dig är nyckeln att veta exakt vad du ska göra med en Chromebook. Även om det är bra att ha ett stort urval av modeller, betyder det att du är mer benägen att få en enhet som inte är rätt för dig om du inte är försiktig.

Det är viktigt att vara ärlig om vad du behöver och vill ha av din enhet – du vill inte betala mer för en löstagbar 2-i-1 Chromebook när allt du behöver är en enhet för att skriva uppsatser och läsa e-postmeddelanden.

Att sätta en budget tidigt och verkligen se vilken typ av Chromebook du kan få för din budget är också mycket viktigt, Chromebooks finns inte bara i ett brett utbud av former och storlekar, utan till olika prisklasser, så jag ska hitta en bärbar dator. passar henne.

…på en Chromebook för jobbet eller skolan

om du är en affärsman

Det är inte så många skillnader mellan en Chromebook du skulle få för skolan och en Chromebook du skulle få för jobbet. Hur som helst, du kommer att leta efter något bärbart, lätt och pålitligt.

Användare i båda kategorierna kommer sannolikt att använda sina Chromebooks varje dag, och beroende på ditt jobb eller din kurs vill du ha en maskin som kan hantera mycket krävande programvara. Men innan du fortsätter, observera att om du använder superspecifik programvara måste du kontrollera om den fungerar på ChromeOS.

Om du är en affärsanvändare som vill dyka in i Chromebooks värld, letar du efter många av de funktioner som vanligtvis finns i en studentbärbar dator: bra batteritid, hållbarhet och mer. Däremot kan du ha en större budget att spendera och kan antagligen spendera pengar på avancerade bärbara datorer. Du kanske vill ta en närmare titt på en Chromebooks webbkameraspecifikationer, så att du kan se bra ut i möten. Dessutom, med en större budget, är det möjligt att investera i en snygg och mycket snygg bärbar dator som HP Elite Dragonfly.

Om du är student och letar efter en enhet som ger dig en bra balans mellan arbete och privatliv:

En 2-i-1 Chromebook är förmodligen din bästa insats. Du kan njuta av alla fördelar med en liten bärbar dator och ta bort tangentbordet, eller fälla upp enheten och ha en surfplatta för att göra anteckningar eller titta på föreläsningar.

Chromebooks är fantastiska första bärbara datorer för barn eftersom de är supertåliga och ganska lätta att navigera om du bara letar efter några appar. Dessutom erbjuder de flesta omfattande föräldrakontroller så att du kan vara säker på att dina små inte blir galna med skärmtid eller surfande på webben ensamma. Om du köper en Chromebook till ditt barn behöver du en enhet som är tillräckligt hållbar för att tåla fall eller spill och med tillräckligt med batteritid för att hålla hela skoldagen och längre fram.

Vi har en omfattande lista över de bästa Chromebooks för barn, med ett antal fantastiska val. En av våra favoritrekommendationer på den här listan är Lenovo IdeaPad Duet Chromebook, som är en otroligt lätt 2-i-1 som ger dina barn det bästa av två världar för mycket mindre. IdeaPad har en 21-timmars batteritid, vilket säkerligen kommer att hjälpa dina barn genom skoldagen och framåt, så att de sömlöst kan växla mellan en fullfjädrad bärbar dator för läxor och inbyggd surfplatta när de är klara.

Oavsett om det är en avtagbar 2-i-1 som IdeaPad ovan eller en cabriolet som låter dig vända skärmen som HP Chromebook x360 12B, är pekskärmen definitivt din vän. Den är utmärkt för taktil inlärning och låter dina barn interagera med sina inlärningsprogram eller spelen de spelar i surfplatteläge, och ger dem något att förändra om de är yngre och bara skriver på en surfplatta. .

Chromebooks är inte riktigt spelenheter, åtminstone inte ännu. Du kommer att kunna spela alla spel du normalt hittar i Google Play Butik, men du kommer också att kunna använda molnspeltjänster som GeForce Now och Amazon Luna om din internetanslutning är tillräckligt stark.

Una Chromebook HP Elite Dragonfly sobre un escritorio de madera

(Bildkredit: framtid)

Oavsett vem du köper en Chromebook för denna Black Friday, vill du undvika dessa fallgropar.

Först och främst, om du letar efter en bärbar dator för jobbet, nöj dig inte med mindre än 8 GB RAM, särskilt om du planerar att hålla presentationer eller använda programvara för statistisk analys på en daglig basis. Din Chromebook kommer att vara din primära enhet och bör kunna hantera din arbetsbelastning och mer, och allt mindre än 8 GB kommer inte att fungera bra. 8 GB RAM kan tyckas vara mycket för Chromebooks eftersom Chrome OS kan köras på maskiner med så lite som 1 GB. Men om du köper den för att arbeta på den är det värt att investera i en Chromebook med mer än 1 GB RAM. RAM så att du inte blir frustrerad över dålig prestanda.

För det andra är det frestande att bara ta den dyraste Chromebook du ser och tro att du får vad du betalar för. Missförstå mig inte, Chromebooks är en av de billigaste bärbara varianterna som finns, men det betyder inte att de inte kan komma in på dyrt territorium. HP Elite Dragonfly Chromebook är en fantastisk utrustning men väldigt dyr, och du behöver inte betala ut £1,149 999 (cirka £1,699 / AU$XNUMX XNUMX) om du bara ska skriva ner några anteckningar medan du tittar på din favorit show. .

För det tredje, gå inte in på Black Friday oförberedd. Det finns massor av Chromebook-erbjudanden där ute just nu, och nu kan det vara den bästa tiden att skaffa en, men gör din research! Som vi sa tidigare är inte alla program kompatibla med ChromeOS, så se till att du vet att du kan använda den programvara du behöver på det nya operativsystemet innan du köper det. Eller tänk på hur mycket du verkligen behöver en Chromebook om du vill spela PC-spel. För det finns inte många spel att spela på dessa.

Vissa Chromebooks som HP Chromebook X2 11 är i princip surfplattor med tangentbord. De kan vara bra för yngre barn, men de kommer definitivt inte att fungera bra som en högskola eller professionell installation, särskilt om du kopplar in kringutrustning.

Om du letar efter ett ställe att börja har vi en fullständig lista över de bästa Chromebooks som kan köpas för pengar, och om du är redo för nästa steg finns det massor av Black Friday Chromebook-erbjudanden just nu som kan spara du en bock eller deras..

Dagens bästa Chromebook-erbjudanden

Dagens bästa Chromebook-erbjudanden

Dela detta