Roblox är en online-spelplattform som tillåter användare att skapa sina egna spel och spela spel skapade av andra.

Roblox har en valuta i spelet, Robux, som spelare kan använda för att anpassa sin avatar eller köpa speciella förmågor. Eftersom kontona ofta ägs av unga spelare, Roblox-lösenord är vanligtvis svaga och lätta att gissa. Som sådan är Roblox en ständigt mål för attacker, och användarkontouppgifter säljs på hackerforum.

När du loggar in på Roblox första gången, du behöver inte verifiera en e-postadress eller ett telefonnummer. Detta kan göra det svårt att återställa ditt Roblox-konto, så vi rekommenderar att du länkar din e-postadress till ditt Roblox-lösenord så snart som möjligt. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du ändrar ditt Roblox-lösenord eller återställer ditt konto.

Hur du ändrar ditt Roblox-lösenord

Börja med att klicka på kugghjulet Inställningar längst upp till höger på Roblox-sidan.

roblox lösenord

(Bildkredit: Roblox)

Välj Inställningar från rullgardinsmenyn

roblox lösenord

(Bildkredit: Roblox)

Klicka på knappen "Ändra lösenord". Fortsätt sedan med att ange ditt nuvarande lösenord och ditt nya lösenordsval.

roblox lösenord

(Bildkredit: Roblox)

För att ändra ditt Roblox-lösenord, se till att du är inloggad på ditt konto. Börja med att klicka på kugghjulet Inställningar uppe till höger på Roblox-webbplatsen. Välj Inställningar från rullgardinsmenyn. Detta tar dig till sidan Mina inställningar.

Hitta lösenordsinmatningen och klicka på knappen Redigera bredvid den. En dialogruta kommer att visas som frågar efter ditt nuvarande lösenord och det nya lösenordet du vill ha för ditt Roblox-konto. Du måste ange ditt nya lösenord två gånger för att bekräfta det. Kom ihåg att välja ett lösenord som är svårt att gissa och unikt för ditt Roblox-konto. När du är klar klickar du på Uppdatera så kommer lösenordet för ditt Roblox-konto att ändras.

Hur du återställer ditt Roblox-lösenord

roblox lösenord

(Bildkredit: Roblox)

Klicka på Har du glömt ditt lösenord eller ditt användarnamn? på Roblox inloggningssida.

Om du har glömt ditt Roblox-lösenord, du kan återställa den från inloggningsskärmen. Även om du också har glömt ditt Roblox-lösenord, så länge du har tillgång till e-postadressen eller telefonnumret du använde när du registrerade dig för Roblox, kan du återställa ditt konto.

Istället för att ange ditt användarnamn och lösenord på inloggningssidan, Klicka på Glömt användarnamn eller lösenord? På nästa sida kommer du att bli ombedd att ange e-postadressen du använde för att registrera dig för Roblox. Om du föredrar det kan du klicka på Använd telefonnummer för att återställa lösenordet.

Du kommer att få en länk för att återställa ditt Roblox-lösenord. Denna länk är endast aktiv i en timme. Följ länken och ange ett nytt lösenord för ditt Roblox-konto. Du måste ange det två gånger och du kommer inte att kunna använda ditt gamla Roblox-lösenord. När du är nöjd med ditt nya val klickar du på Skicka för att uppdatera ditt lösenord. Du kommer nu att kunna logga in på ditt Roblox-konto med ditt nya lösenord.

roblox lösenord

Bildkredit: Roblox

Dela detta