Hur du ändrar eller återställer ditt Wattpad-lösenord

Hur du ändrar eller återställer ditt Wattpad-lösenord Wattpad är en webbplats för läsare och skribenter av användargenererade berättelser.. Wattpad lanserades i december 2006 och har nu mer än 80 miljoner användare. Wattpad håller flera skrivtävlingar varje år, och företaget har band till förlag, så Wattpad-skribenter kan potentiellt få ersättning för sitt arbete. Etablerade förlag har till och med kontaktat framgångsrika Wattpad-författare för att förhandla om publiceringsavtal, vilket gör Wattpad till en populär webbplats för blivande författare. I juni 2020, Wattpad drabbades av ett massivt dataintrång som lämnade användarinspelningar utsatta. Dessa loggar inkluderade namn, e-postadresser, IP-adresser och lösenord, och uppgifterna postades omedelbart till ett offentligt hackingforum. Även om detta säkerhetsbrott inte är Wattpad-användares fel, har det påmint dem om att de ofta behöver ändra sina lösenord. Den här artikeln visar dig steg för steg hur du uppdaterar ditt Wattpad-lösenord. Vi visar dig också hur du återställer ditt Wattpad-lösenord om du har glömt det.

Hur ändrar jag ditt Wattpad-lösenord?

För att ändra ditt Wattpad-lösenord, logga först in på ditt Wattpad-konto. Längst upp till höger i webbplatsens gränssnitt bör du se ditt användarprofilfoto och användarnamn. Klicka här och välj Inställningar från rullgardinsmenyn. På inställningssidan hittar du raden märkt Lösenord och klickar på länken Ändra bredvid den. En popup-dialogruta visas som innehåller ett formulär för att ändra ditt lösenord. Ange ditt nuvarande lösenord i den första rutan och ange ditt nya lösenord två gånger i de andra fälten i formuläret. Kom ihåg att du aldrig ska använda samma lösenord på flera webbplatser. När du är nöjd med ditt nya lösenord klickar du på Skicka. Ditt Wattpad-lösenord har nu uppdaterats, och du måste använda detta nya lösenord varje gång du loggar in på Wattpad från och med nu.

Hur återställer jag ditt Wattpad-lösenord?

Om du har glömt ditt Wattpad-lösenord, gå till inloggningssidan som vanligt. Istället för att ange ditt Wattpad-användarnamn och lösenord, klicka på Glömt ditt lösenord? På nästa sida anger du ditt Wattpad-användarnamn eller e-postadressen du använde när du registrerade dig för tjänsten. Klicka på Skicka instruktioner så skickar Wattpad ett e-postmeddelande med en brådskande länk för att återställa ditt lösenord. Klicka på Återställ mitt lösenord i e-postmeddelandet så kommer du till ett formulär där du kan ange ett nytt lösenord. När du är nöjd med ditt nya lösenord klickar du på Återställ lösenord. Ditt Wattpad-lösenord har nu uppdaterats och du kommer att kunna logga in igen.