Cisco Webex har annonserat flera nya förbättringar av sitt kontrollcenter, med målet att göra det möjligt för administratörer att bättre stödja en hybrid arbetsstyrka.

Control Hub är en centraliserad hanteringsportal som låter Webex-administratörer konfigurera sin tjänst, hantera användare och se användningsanalyser och rapporter. De senaste uppdateringarna syftar till att påskynda identifieringen och lösningen av användarrelaterade problem och förbättra samarbetet.

Huvudfunktionen är en ny integration med Ciscos ThousandEyes-övervakningsverktyg, som syftar till att hjälpa IT-administratörer att diagnostisera och lösa kvalitetsproblem med videokonferenser, samtal och användarhändelser. Integrationen är avsedd att hjälpa administratörer att veta om kvalitetsproblem orsakas av företagets nätverk, en användares internetleverantör eller något annat. När den problematiska länken har identifierats kommer Control Hub att tillhandahålla diagnostisk information för att förstå orsaken till problemet.

ThousandEyes var ett Kalifornien-baserat företag som försåg organisationer med nätverkssynlighet och aktier som förvärvades av Cisco i augusti 2020.

Cisco Webex tillkännagav också nya Control Hub-funktioner som tränare. Dessa tillåter användare att spåra nyckeltal, få steg-för-steg-vägledning om hur man uppnår viktiga affärsresultat och sätta företagsspecifika mål som kan implementeras och spåras under en kvartalsvis tidsperiod. Denna funktion kommer att vara tillgänglig för Webex-användare under hösten 2022.

Den sista uppdateringen förenklar licenstillhandahållandet genom att skapa mallar för en grupp användare som behöver speciella licenser och konfigurationer för att uppfylla efterlevnadskrav. När nyanställda synkroniseras från Active Directory eller ombord på Webex, tillämpas licenser och inställningar automatiskt.

"Control Hub gör det enkelt för varje företag att hantera dagens distribuerade arbetsstyrka, från en enda skärm", säger Jono Luk, vice vd för produkthantering för Webex, i ett blogginlägg som tillkännager uppdateringarna.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta