Google utvecklar en funktion i Chrome Password Manager som inte bara låter dig spara lösenord manuellt, utan också lägger till användbara anteckningar som du annars kan behöva spara någon annanstans.

Detta upptäcktes av Reddit-användaren u/Leopeva64-2, som noterar att funktionen för närvarande är tillgänglig i Chrome Canary build 101, versionen av webbläsaren Chrome som används för att betatesta nya funktioner innan de släpps. publiceras i den offentliga versionen.

Att manuellt lägga till lösenord ger dig bättre kontroll över den sparade informationen som för närvarande är lagrad i Google Chromes lösenordshanterare, vilket gör att du slipper besöka alla webbplatser och ladda upp din information för att spara den. Detta bör också göra det lättare att rensa upp buggar och situationer där flera lösenord sparas utan någon annan inloggningsinformation, såsom ett användarnamn eller e-postadress.

(Bildkredit: u/Leopeva-2)

Det är osannolikt att du behöver spara lösenordstips i anteckningsutrymmet, eftersom du helt enkelt kan se ditt lösenord genom att välja ögonikonen bredvid. Men det kan vara användbart att spela in svar på säkerhetsfrågor, eller till och med det datum du registrerade dig och senast använde tjänsten, om du vill hålla dina öppna konton till ett minimum.

Farhågor togs också upp i samma Reddit-tråd om kryptering, även om allt som sparas i anteckningsfältet sannolikt kommer att skyddas med själva lösenorden.

Eftersom de flesta andra lösenordshanteringstjänster också krypterar all lagrad information med faktiska lösenord, skulle det vara ovanligt för Google att ignorera detta, men vi vet inte säkert förrän funktionen släpps.

Som Neowin nämner i sin egen rapport är detta en funktion som även skulle kunna implementeras i webbläsaren Microsoft Edge, eftersom den också är baserad på Chromium. Men det är bara början, och vi kan inte hitta något som liknar den här funktionen som för närvarande testas på Microsoft Edge Insider-kanaler.

Det har en nischanvändning, men att implementera det kan göra det möjligt för dig att spara små klumpar av användbar information som är specifik för varje webbplats du besöker, som betalningsinformation eller utgångsdatum för dina kort. Eftersom den här funktionen för närvarande testas, kanske den aldrig kommer till den offentliga versionen av webbläsaren Chrome, vilket skulle vara riktigt synd.

Analys: Vad är risken?

Alla diskussioner om att spara dina lösenord eller privat information online kommer att göra dig orolig, men Chrome har redan massor av funktioner som kan göra dig lugn. För det första kan Chrome Password Manager varna dig om ett lösenord är svagt eller dyker upp i ett dataintrång online.

För att verifiera sina lösenord klickar användarna helt enkelt på nyckelikonen under sin profil. eller så kan du manuellt skriva "chrome://settings/passwords" i adressfältet. Detta kommer också att tala om för dig om något av dina lösenord behöver uppdateras på grund av att de har blivit utsatta, men du bör fortfarande besöka alla webbplatser där kombinationen lösenord/e-postadress användes för att ändra dem.

Om något, det understryker vikten av att ha individuella lösenord för varje konto du öppnar, och med alla webbplatser och appar till vårt förfogande, det kan vara skrämmande utan en lösenordshanterare.

Ändå, om du är orolig för att behålla privat information i din webbläsare, måste du använda en mer dedikerad tjänst som LastPass, eller bara göra saker på gammaldags sätt och memorera eller skriva ner din information på papper.

Dela detta