Capcom har släppt ett officiellt uttalande för Resident Evil 3 Remake angående (*7*) nya spelsystemkrav för Steam.

Enligt uttalandet kommer (*7*) spelare endast att kunna spela Steam-versionen av Resident Evil 3 på Windows 10 efter installation av uppdateringspatchen, medan tidigare (*7*) spelare med Windows 7 och 8.1 kunde spela den innan. Inte bara det, utan (*7*) DirectX- och grafikkraven har också förändrats helt.

Enligt Capcom måste de som vill fortsätta spela den nuvarande versionen av titeln välja alternativet "Go Offline" varje gång de startar spelet. Företaget varnade också för att när uppdateringen väl har tillämpats kommer det inte att vara möjligt att återställa till den tidigare versionen. , även genom en avinstallation.

Spelare som köper ett spel med DRM ansluten riskerar alltid att tas bort eller, som i det här fallet, få oönskade patchar applicerade. Men många accepterar det som en nödvändig del av (*7*) PC-spel, särskilt när det kommer till priser som ofta är mycket billigare än (*7*) konsolspel.

Capcoms tillkännagivande är dock en påminnelse om att (*7*) DRM-spel inte är helt dina och kan ändras eller återkallas när som helst. Och även om återbetalningspolicyer blir allt vanligare, är de inte allestädes närvarande och kan också begränsas eller återkallas med liten eller ingen varsel.

Samtidigt kommer en fysisk version av ett konsolspel med en högre prislapp med vetskapen att när en spelare väl köper det kan spelet inte modifieras utan deras samtycke. Och även de digitala versionerna är svårare att driva än ett PC-spel med DRM.

Oavsett ditt val är det naturligtvis viktigt att förstå alla (*7*) risker som är förknippade med din miljö.

Dela detta