Det är en bekant historia: någonstans på vägen till festen tappade du en hörsnäcka. Samtidigt, någon annanstans, en liknande historia om olycka: din vän lämnade precis sin telefon i taxin och nu kan han inte berätta det för dig.

Trek 2000 (ja, företaget som är mest känt för att ha uppfunnit ThumbDrive) vill rädda din natt med sin första satsning på riktiga trådlösa hörlurar, Re-YTHM.

Nej, vi vet inte hur du ska säga det namnet (Reethum? Re-Whythum?), men vi vet att Treks Re-YTHM-headset har de nya och förbättrade "Drop and Alert" och "Proximity Alert" . insamlingssystem. som, när de används tillsammans, borde hjälpa oss alla att minimera förlusten av våra hörlurar och källenheterna de är ihopparade med.

Vad är funktioner till för? Tja, det är något som inte ens de bästa äkta trådlösa hörlurarna på marknaden har erbjudit hittills. För närvarande i avvaktan på att patentansökningarna är klara använder Drop Alert röstaktiverad avisering via hörsnäckor när en användare tappar en av sina hörsnäckor och visar ljusa, blinkande LED-lampor på den saknade hörsnäckan för att hjälpa till att hitta den (till exempel på en mörkast gata, eller om det bara ramlade av sidan av soffan).

Proximity Alert kommer däremot att ge en röstavisering "utanför räckvidd" genom hörlurarna om de mobila enheterna som är anslutna till hörlurarna är åtskilda av ett kort avstånd, dvs. om din telefon fortfarande finns i Uber du precis har kommit ur. Med en räckvidd på upp till 30 meter bör ljud- och bildassistansen från denna förbättrade återställningsfunktion (som använder protokollet Bluetooth Low Energy eller Bluetooth LE) avsevärt hjälpa användare att undvika att förlora sina enheter och headset.

Åsikt: Dessa återställningsfunktioner är musik för mina lätt distraherade öron, och jag hoppas att Apple lyssnar

Apples Find My Asset-spårningsapp, som kommer att hitta och spela upp ljud på en förlorad iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple Watch, AirPods eller kompatibla Beats-hörlurar, är väldokumenterad och säkerligen tillräckligt bra, men om du inte gör det aktivera Find Mi innan den försvinner, glöm det.

Om du vill se hur långt bort dina enheter är från dig måste du också se till att du aktiverar exakt plats för appen Hitta mitt, som du kanske inte alltid känner dig bekväm med att dela.

Vad Trek erbjuder här är något mer brådskande och mer användbart på kort sikt. Jag kan inte berätta för dig alla svåra ögonblick i livet som jag skulle kunna återhämta mig om min borttappade hörlurar bara tände starkt ljus så att jag snabbt skulle kunna hitta den. Men här är en: På Mercury Prize-galan 2021 kom jag ut under vårt framstående pressbord, viftade med mina vilseledande hörlurar och skrek "Woohoo!" precis när Mogwai gick förbi. Jag hade saknat hans låt. Det kan jag aldrig ändra på.

Du kan se när dina hörlurar har kommit för långt bort från din telefon eftersom musiken bara stannar. Men hur många gånger har du stött på Bluetooth-fall som inte har något att göra med enhetens geografiska avstånd: urladdade batterier, parning med den senast kända enheten, etc. Om en hjälpsam röst sa till mig att problemet är platsen för min iPhone, ja, det kan vara en spelväxlare.

I alla fall på andra ställen stöder Re-YTHM-hörlurarna dual-mode Bluetooth 5.2 (för nästan omedelbar enhetsparning och en stensäker anslutning) och tre distinkta lyssningslägen, inklusive ett dual-mode, avbryter aktivt brus och en transparensprofil.

Varje knopp är också relativt lätt, på 6g (även om du kollar in Sonys LinkBuds S om du behöver mindre enheter) och IPX5-klassificeringen för vattenbeständighet betyder att de borde vara bra även för de svettigaste spinnklasserna.

Re-YTHM erbjuder också 8 timmars kontinuerlig musikuppspelning och 9 timmars taltid på en enda laddning, och det trådlösa laddningsfodralet kan laddas helt på bara 1,5 timmar för att lägga till ytterligare 28 timmars musikuppspelning och 31,5 timmars taltid .

Allt detta, och de kostar bara $59.90 (cirka $49 eller AU$86). Intressant, särskilt när till och med Apples billigaste AirPods (2019) är mer än dubbelt så högt priset och därför dubbelt smärtsamt att förlora...

Dela detta