Canon förklarar varför EOS R5 och EOS R6 överhettas vid inspelning av videor

Canon förklarar varför EOS R5 och EOS R6 överhettas vid inspelning av videor
Canon EOS R5 och EOS R6 har överösts med beröm sedan lanseringen förra veckan, men Canon har varit tvungen att dämpa hypen med en skvätt kall verklighet genom att bekräfta att båda kamerorna har gränser för 8K och 4K videoinspelning. Anmärkningsvärd utelämnande i designen av EOS R5 och EOS R6 är en integrerad kylfläkt, och Canon säger att detta beslut togs "för att bibehålla nivån av vädertäthet och behålla en kompakt design." I ett officiellt uttalande som svar på nyligen gjorda spekulationer om gränserna för videoinspelning på de två kamerorna, fortsatte Canon med att säga att "vid högre bildhastigheter och upplösningar genereras värme på grund av upplösning, bildhastighet och autofokusförmåga, vilket kan begränsa kontinuerliga inspelningstider."

Känner värmen

I sitt uttalande tillade Canon att "olika åtgärder har vidtagits för att hantera detta; magnesiumlegering används i kroppen för att avleda värme från interna komponenter och det finns en "överhettningskontroll"-funktion för att minska genereringen när kameran är i standbyläge." Men trots dessa tillägg finns det ganska strikta videoinspelningsgränser på båda kamerorna, vilket Canon officiellt har bekräftat. Som du kan se i tabellerna nedan är den lilla besvikelsen att Canon EOS R5 bara kan spela in översamplad 4K/60p eller 4K/30p video i ungefär en halvtimme innan den överhettas och kräver "tid till återhämtning". Canon EOS R5 Upplösning / bildhastighet Maximal inspelningstid vid 23°C Rekommenderad scen 8K / 30p20 minuter 8K-produktioner där hela bilden utan spegling kan användas med en huvudkamera.4K / 120p15 minuter Kortare bildserier av slow motion 4K / 60p35 minuter Hög -upplösning höghastighetsproduktioner och .4K/30p oberoende filmer Inte begränsat av termiska intervjuer, längre inspelningstid som bröllop. 4K/30p (8.2K uppsampling) 30 minuter När ytterligare upplösning krävs med 4K30p-produktion. Dessa "återhämtningstider" är också ganska betydande, särskilt för dem som vill använda Canon EOS R5 i en professionell miljö. Enligt Canon, när du fotograferar 8K/30p, kommer en paus på 10 minuter att ge dig bara tre minuters inspelning, medan om du låter den svalna i ytterligare 20 minuter ger dig ytterligare åtta minuters inspelning.

Nå gränserna

Om du spelar in i 4K/60p på EOS R5 kommer en paus på 10 minuter att ge dig ytterligare 10 minuters inspelningstid. Så för EOS R5:s två mer krävande lägen skulle det vara klokt att ta bilder i relativt korta serier. Detta var att vänta för 8K, även om det är lite tråkigt att 4K också påverkas då konkurrenter som Panasonic GH5 har obegränsad inspelning. Som sagt, Canon har också tillhandahållit användningsfall för varje läge i tabellen ovan, vilket visar att EOS R5 är mycket mer ett verktyg för specifika uppgifter än en huvudkamera. Hur är det med Canon EOS R6? Den här kameran är mindre videofokuserad än EOS R5, men har ändå kraftfulla funktioner som 4K/60p-inspelning och bildstabilisering i kroppen. Du kan se dina inspelningsgränser i tabellen nedan. Canon EOS R6 Upplösning / bildhastighet Maximal inspelningstid vid 23 ° C Rekommenderade scener 4K / 60p30 minuter Fristående filmer i actiontagning eller med möjlighet till slow motion med hög upplösning 4K / 30p40 minuter Allmänt bruk. Som väntat, eftersom den har samma kropp som EOS R5, är EOS R6 också begränsad till runt en halvtimme vid inspelning av 4K/60p. Canon säger att om du ger den en tio minuters paus efter det kan du fortsätta fotografera i cirka fem minuter.

Canon EOS R5

(Bildkredit: Canon)

Vad betyder det?

Så vad betyder detta för Canon EOS R5 och EOS R6 som videokameror? Den mest uppenbara slutsatsen är att de naturligtvis inte kunde trotsa fysikens lagar. Medan andra kameror som Panasonic GH5 erbjuder obegränsade inspelningstider i 4K, har de också mindre sensorer än Canons nyare fullformatsmodeller. Att lägga till en inbyggd fläkt till EOS R5 och EOS R6 skulle ha gjort dem till DSLR, vilket förnekade några av fördelarna med spegellöst läge, och överhettningsproblem är också en något oundviklig bieffekt av extrafunktioner som Dual Pixel autofokus. . Det hade verkligen varit trevligt om Canon producerade en kamera för att styra dem alla, men allt detta betyder att EOS R5 och EOS R6 är verktyg för särskilda jobb. Vill du göra mycket seriefotografering? Båda kan fortfarande göra det i 4K/30p, det är bara det att de också har högre bildhastigheter och upplösningar tillgängliga för att sätta ihop korta klipp i olika scenarier. Som alltid kommer sanningen att finnas i testerna, vilket vi kommer att göra mycket snart med Canon EOS R5 och EOS R6, så kolla in våra fullständiga domar inom en mycket nära framtid.