Fram till nu, alla Canons spegellösa kameror med RF-fäste har varit dyra modeller och fokuserade på proffs med lite smärtsamma prislappar. Men de goda nyheterna för både amatörskyttar och amatörer är att det nästan säkert kommer att förändras 2022, enligt nya rykten.

Pålitliga Canon-rykten har berättats av en "solid källa" att "Canon" definitivt kommer att släppa "en APS-C RF-monterad kamera 2022". Sajten slutade med att namnge modellen eller detaljerna, och nämnde bara möjligheten för en EOS R7 som "kan ersätta EOS M-linjen." Men med tanke på ryktena ovan är ankomsten av en EOS R7 definitivt det mest troliga scenariot.

det har funnits en växande spekulationer om ankomsten av en Canon EOS R7 eller åtminstone en APS-C-kamera med Canon RF-fäste, för mer än ett år sedan. Canon Rykten rapporterade till och med i december 2020 att en av dem redan har testats i naturen och var baserad på Canon EOS R6-chassit.

Oavsett om det beror på förseningar från en pandemi eller helt enkelt det faktum att Canon riktar in sig på Canon EOS R3 och utökar sitt objektivsortiment, verkar den efterlängtade EOS R7 ha stannat de senaste månaderna. Men det verkar nästan säkert att en APS-C RF-monterad kamera kommer att landa 2022, med tanke på att Canon Rumours har gett sina spekulationer en ryktesanteckning som säger att det är ett "faktum".

Frågan är nu, vilken typ av kamera blir det och vad betyder det för Canons nuvarande EOS M-serie? Den senare, som kom 2012 som ett spegellöst alternativ till Canons EF-monterade DSLR:er, verkar dödsdömd. Canon fokuserar nu på att göra high-end glas för sina RF-monterade kameror, även om EOS M-serien kommer att fortsätta att erbjuda mycket prisvärda alternativ för nybörjare i många år framöver.

Vi får vänta på fastare rykten om Canon EOS R7, om det verkligen är den första RF-monterade kameran med en mindre APS-C-sensor, men tidigare spekulationer har antytt att det förmodligen skulle vara en kompakt hybridmodell för sportskyttar och videografer. Om det är baserat på designen och motorn hos Canon EOS R6 kan det vara ett recept för Canons mest populära spegellösa kamera.

Recension: nästa generations Canon-kameror för hobbyister

(Bildkredit: Avenir)

Canon EOS R7 kommer in 2022 för att markera slutet på EOS M 1 kameror

Sensorstorlek är vanligtvis en bra indikator på kamerans pris och målgrupp, och även om många proffs, särskilt landskapsfotografer, använder kameror med mindre APS-C-sensorer, är det rimligt att säga att ankomsten av en Canon EOS R7 skulle öppna upp för RF-stöd till en helt ny publik.

Tidigare spekulationer har antytt det EOS R7 kommer inte att vara en nybörjarmodell, utan snarare en "mini EOS R6" för sport- och viltskyttar som kräver en snabb och lätt kamera. Men det är sannolikt också den första av många RF-monterade spegellösa kameror från Canon, eftersom de kommer att ersätta den åldrande EOS M-serien 2022.

Varför behöver Canon ett helt nytt system för APS-C spegellösa kameror? Vissa kanske cyniskt säger "sälj fler linser", men det finns solida tekniska skäl till varför detta är vettigt. Först och främst har RF-fästet stora fördelar jämfört med tidigare Canon-fästen, inklusive ett avsevärt minskat flänsavstånd (gapet mellan objektivfästet och bildsensorn) och en databana som har ett bredare strängband. Det gör att du kan designa nya mål som inte var möjliga tidigare.

Det är också vettigt för Canon och Canon-fotografer att bara ha ett spegellöst fäste att oroa sig för. Det är en fördel Sony ofta har framhållit med sitt E-fäste, som finns på både APS-C och fullformats spegellösa kameror. Detta skulle göra det möjligt för Canon snappers och videoskapare att ha två eller flera kameror som delar samma objektiv.

Den andra fördelen med APS-C-sensorer är att de kan ge ett längre räckvidd (med längre effektiva brännvidder) på mindre, lättare objektiv. Detta innebär att Canon bör utveckla ett mer kompakt RF-fästeglas, eller åtminstone öppna RF-fästet ordentligt för andra objektivtillverkare, för att hjälpa sina nya APS-C-kameror att förverkliga sin potential. Men Canon EOS R7, om det i slutändan kallas det, skulle verkligen vara ett spännande första steg för alla som vill köpa en kraftfull och kompakt spegellös kamera 2022.

Dela detta