Det ryktas att Canon har arbetat på en EOS 90D ett tag och nu när marknadsföringsmaterial för modellen verkar ha släppts innan tillkännagivandet börjar vi få en bättre uppfattning om hur modellen fungerar. förbättring jämfört med föregående. EOS 80D.

Vi säger "start" eftersom ingen av denna information har bekräftats av Canon själv, så vi måste vänta på den officiella lanseringen för att veta säkert, men att döma av det släppta tekniska databladet och reklamvideon för modellen, "Vi måste lägga våra pengar på dessa punkter, som är verkliga detaljer om vad som väntar oss.

Så från vad vi kan berätta nu, här är alla de stora förbättringarna som den nya modellen gav till den tre år gamla EOS 80D.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: Upplösning

Det här är första gången vi har sett Canon använda en 32.5 MP APS-C-sensor i kameran

(Bildkredit: Canon)

Det här är första gången vi har sett Canon använda en 32.5 MP APS-C-sensor i kameran

Som länge har sagts verkar EOS 90D använda en ny 32.5 MP APS-C-formatsensor, vilket är betydligt bättre än EOS 24.2Ds 80 MP-sensor.

Detta ger den nya modellen potential att fånga mycket mer detaljer, även om vi ännu inte vet om sensorn kommer att ha ett aliasfilter. Detta är något som har monterats på EOS 80Ds sensor, även om EOS 90D-specifikationerna vi för närvarande inte har nämner det.

Återigen är sensorn storleken på standardformatet 3: 2 och föregås av en matris av standard Bayer RGB-färgfilter.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: processor

Liksom andra senaste Canon-modeller använder EOS 90D en DIGIC 8-motor.

(Bildkredit: Canon)

Liksom andra senaste Canon-modeller använder EOS 90D en DIGIC 8-motor.

EOS 90D använder en DIGIC 8-processor, samma som finns på ett antal nyare Canon-modeller, inklusive EOS R, PowerShot G7 Mark III X och EOS Rebel SL3 / EOS 250D. Detta ger kameran överlägsen prestanda jämfört med EOS 80D, som använde den gamla DIGIC 6-motorn, som vi kommer att ta en titt på individuellt nedan.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: 4K-video

4K-video träffar först det tvåsiffriga EOS-sortimentet på EOS 90D

(Bildkredit: Canon)

4K-video träffar först det tvåsiffriga EOS-sortimentet på EOS 90D

Hittills har Canon endast utrustat tre av sina DSLR-kameror med 4K-videoinspelning, nämligen EOS 5D Mark IV, EOS 1D X Mark II och den senaste EOS Rebel SL3 / EOS 250D, även om den inte integrerade den också. modellerar EOS M50 och EOS RP.

Den bästa inställningen för EOS 80D är Full HD-stöd med 60 bilder per sekund. Men nu när vi har en så prisvärd modell som EOS Rebel SL3 / 250D med 4K-funktioner är det ingen överraskning att 4K ingår här.

EOS 90D kan producera 4K UHD-bilder vid 30 / 25p, och det avslöjade databladet visar att Full HD-inspelning vid 120p också är tillgänglig.

Canon EOS 90D vs. Canon EOS 80D: Bursthastighet

EOS 80D spelar in bilder med respektabla 7 bilder per sekund, men tack vare den extra processorkraften inom EOS 90D accelererar den nya modellen upp till 10 bilder per sekund snabbare när du använder sökaren.

Baserat på promovideoen verkar det som att detta 10 fps-läge också tillåter användaren att följa ämnen eller hålla fokus på den första bildens.

Databladet anger att när du använder live view, den maximala bursthastigheten kan nå 11 ips, alltid i One Shot- eller AI Servo-läge.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: Multi-controller

Det verkar som om multikontrollern som finns i många andra EOS-organisationer kommer till EOS 90D.

(Bildkredit: Canon)

Det verkar som om multikontrollern som finns i många andra EOS-organisationer kommer till EOS 90D.

Tillverkare släpper nya kameror utan den här typen av styrspaksliknande kontroll och i takt med att autofokussystemen blir mer sofistikerade, förväntas det finnas i alla kameror, dess kapacitet överstiger nu enkla fokuspunktsinställning. EOS 80D har tappat denna funktion, men det ser ut som att EOS 90D kommer att vara utrustad med den.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: mätsensor

Nya 220,000 7,560 XNUMX sensor uppgraderar tidigare XNUMX XNUMX pixlar alternativ

(Bildkredit: Canon)

Nya 220,000 7,560 XNUMX sensor uppgraderar tidigare XNUMX XNUMX pixlar alternativ

EOS 90D verkar vara Canons första EOS digitala SLR-kamera som använder en RGB + IR-sensor på 220,000 216 pixlar. Databladet förklarar mer detaljerat att det krävs avläsningar av XNUMX zoner för att beräkna korrekt exponering och att det också underlättar åtgärder som autofokusspårning.

Detta kan vara mer exakt än EOS 80D-sensorn, som använder 7.560 pixlar och delar scenen i 63 segment för att göra detsamma. Förresten är det inte lika snyggt som Canon - EOS-1D X Mark II använder en RGB + IR-sensor på 360,000 XNUMX pixlar för att göra detsamma.

Vad har inte förändrats?

Även om det verkar som om vi ser många nyheter i EOS 90D verkar en stor del också delas mellan de två modellerna, från den smarta sökaren med ca. 100% täckning och ett 45-punkts allt-i-ett AF-system upp till en 3-tums variabel pekskärm med 1.04 miljoner poäng. Kameran använder också samma EF-S-linsfäste, som accepterar både EF- och EF-S-objektiv, vilket innebär att det är en faktor att tänka på. 1.6x inramad. Det verkar också kompatibelt med samma BG-E14 batterigrepp som fungerar med EOS 80D.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: ansiktsavkänning

Ansiktsavkänning ... i sökaren?

(Bildkredit: Canon)

Ansiktsavkänning ... i sökaren?

Kommer EOS 90D att tillåta ansiktsdetektion när du använder sökaren? Detta är inte möjligt på EOS 80D, men videon ovan verkar antyda att den nya mätsensorn gör det till ett alternativ på EOS 90D.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: autofokus för ögondetektering

1566745219 507 Canon EOS 90D och Canon EOS 80D 13 väsentliga skillnader

(Bildkredit: Canon)

 

Även om det 45-punkts AF-systemet med korsningstyp på EOS 90D verkar vara detsamma som på 80D, verkar ögondetekteringen för kontinuerlig fokus vara inställd på EOS 90D. Det här är ett område där tillverkarna anstränger sig mycket just nu. Så det är ingen stor överraskning att se det som nämns i videon.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: trådlös anslutning

EOS 80D har anlänt med inbyggt Wi-Fi och NFC, så att användare kan fjärrstyra kameran och ladda upp bilder och videor via en trådlös anslutning.

Som förväntat verkar det som om Wi-Fi har behållits för den nya modellen, som nu är ihopkopplad med Bluetooth, som 80D EOS inte har. Vi kan inte vara säkra, men det verkar som om NFC har tagits bort från EOS 90D eftersom den inte visas någonstans i det avslöjade databladet. Ett sådant tillvägagångssätt överensstämmer med de åtgärder som vidtas av andra tillverkare som Panasonic, som också har övergivit det till nyare modeller.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: batteritid

1300 bilder i standard är mycket bra för en EOS 90D-kamera

(Bildkredit: Canon)

1300 bilder i standard är mycket bra för en EOS 90D-kamera

Även om EOS 90D och EOS 80D använder samma LP-E6N-batteri har batteriets livslängd ökat dramatiskt med den nya modellen.

Medan EOS 80D kan generera cirka 960 bilder per laddning indikerar PR-videon att EOS 90D kan hantera 1,300 XNUMX bilder per laddning, vilket åtminstone delvis representerar ytterligare en bearbetningsmotor. effektiv.

Hur jämförs? Kamerans närmaste rival är förmodligen Nikon D7500, som lovar 950 bilder per laddning. Även Nikon D500, som sannolikt kommer att kosta mycket mer än EOS 90D, klarar bara 1.240 bilder.

Det finns dock viss förvirring här, eftersom databladet indikerar att EOS 90D kan producera 1,860 bilder per laddning. Videon visar tydligt att 1.300 motsvarar CIPA-klassificeringen. Därför kan 1860 endast vara möjligt med ett energisparläge.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: byggkvalitet

EOS 90D verkar ha utformats med en vatten- och dammbeständig kropp.

(Bildkredit: Canon)

EOS 90D verkar ha utformats med en vatten- och dammbeständig kropp.

En sak som kanske inte är så lätt att uppskatta är byggkvaliteten, särskilt de ändringar som Canon verkar ha gjort i den nyare modellen för att säkerställa styrka och bättre skydd mot elementen.

EOS 80D designades med ett skal av polykarbonatharts blandat med glasfibrer, medan EOS 90D verkar använda en aluminiumlegering utöver dessa. Detta används ofta i modeller av denna typ och kan erbjuda bättre skydd.

EOS 80D erbjöd redan motstånd mot damm och fukt. Detta verkar fortsätta på EOS 90D, delvis på grund av tätheten i områdena runt batterifacket, linsfästet och sökaren, men också på grund av användningen av högprecisionsdelar mellan komponenterna.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: UHS-II-kompatibel

Det här är en detalj som vi märkte på det läckta databladet snarare än i videon. EOS 80D och EOS 90D accepterar samma typer av SD-kort, från gamla vanilj SD-typer till nuvarande exempel på SDHC och SDXC.

En av de största fördelarna med EOS 90D är dock att den stöder UHS-I- och UHS-II-format för SDHC- och SDXC-kort, snarare än de enda UHS-I-kort som stöds av EOS 80D. Detta ger dig en teoretisk fördel jämfört med dataöverföringshastigheter.

Canon EOS 90D vs Canon EOS 80D: vikt

EOS 80D verkar ha samma storlek men lite tyngre än EOS 90D

(Bildkredit: Canon)

EOS 80D verkar ha samma storlek men lite tyngre än EOS 90D

Det finns praktiskt taget ingen skillnad i storlek mellan de två modellerna, EOS 80D mäter 139.0 x 105.2 x 78.5 mm och EOS 90D, beroende på läckage, mäter 140.7 x 104.8 x 76,8 mm.

EOS 90D är dock lättare. Med sitt batteri och minneskort på plats väger enheten cirka 701 g, mot 730 g för EOS 80D.

Dela detta