Uppenbarligen ger Activision Call of Duty en paus 2023, vilket försenar releasen av Treyarchs nästa bidrag i serien till 2024. Istället för en fullständig release planerar Activision att stödja årets Call of Duty (för närvarande oanmäld). ) till 2023 med innehåll.

Beslutet att bryta från den årliga releasecykeln beror på att förra årets Call of Duty: Vanguard inte uppfyllde Activisions förväntningar, rapporterar Bloomberg. Även om Vanguard var det mest sålda spelet 2021, var försäljningen fortfarande betydligt lägre än föregående års Black Ops Cold War.

Om dessa rapporter är korrekta kommer det att göra 2023 till det första året utan en ny Call of Duty på två decennier. Uppenbarligen kommer Activision att fylla tomrummet med fortsatt stöd för årets Call of Duty och dess free-to-play spin-off Warzone.

Årets Call of Duty kommer att ge en andra gratis spin-off, med titeln DMZ, som också kommer att hjälpa till att fylla gapet mellan huvudversionerna. Enligt Tom Henderson, en frilansskribent med en lång historia av att rapportera Call of Duty och Battlefield 2042-läckor, hämtar DMZ inspiration från spel som Escape From Tarkov, som blandar multiplayer med AI-fiender och lootspel på hög nivå.

Activision bekräftade inte Bloomberg-informationen. Istället sa det i ett uttalande att det har "en spännande lista med premium och gratis Call of Duty-upplevelser för i år, nästa år och därefter."

Analys: Call of Duty behöver en paus

(Bildkredit: Activision Blizzard)

Activision är inte den första utgivaren att gå bort från en årlig utgivningscykel. Efter att ha släppt ett nytt spel sju år i rad var Ubisoft tvungen att ge Assassin's Creed en paus. Flytten gav också resultat; Origins, som släpptes två år efter Syndicate, var ett av de högst rankade och mest sålda spelen i seriens historia, och sålde mer än dubbelt så många exemplar som Syndicate gjorde under de första tio dagarna.

Ubisoft tar det årliga releaseuppehållet ett steg längre och planerar att förvandla serien till ett plattformsspel med Assassin's Creed Infinity. Med framgången med Warzone och släppet av DMZ vid horisonten kunde vi se Call of Duty på väg åt samma håll.

Även om Call of Duty konsekvent har varit ett av de mest sålda spelen under de senaste två decennierna, är det svårt att ignorera att nyare spel fick coolare mottaganden vid lanseringen. Spelare kritiserade utvecklarna för att återanvända tillgångar, korta kampanjer och helt enkelt inte vara innovativa.

Det ska bli fascinerande att se vad Treyarch kan åstadkomma med ytterligare ett år av utveckling. Kommer Assassin's Creed: Ursprungstid för Call of Duty?

Dagens bästa Call of Duty: Vanguard-erbjudanden

Call of Duty kommer att bli MIA 2023 enligt insiders

Dela detta