Microsoft upprepade sitt åtagande att fortsätta publicera Call of Duty och andra Activision Blizzard-serier på PlayStation, även efter att befintliga etablerade avtal upphör.

Brad Smith, VD och vice vd för Microsoft, lyfte fram företagets engagemang för att upprätthålla Call of Duty och andra plattformsoberoende Activision Blizzard-franchising. Framtiden för serien på PlayStation var tveksam efter nyheterna om att Microsoft planerar att förvärva Activision Blizzard.

Smith uppgav i ett blogginlägg att Microsoft har åtagit sig att Sony ska släppa framtida Activision-titlar på PlayStation utöver befintliga avtal, och har också gett ett relaterat löfte till Nintendo.

"Först frågade vissa kommentatorer om vi skulle fortsätta att göra populärt innehåll som Activisions Call of Duty free på konkurrerande plattformar som Sonys PlayStation," sa Smith.

"Den uppenbara oron är att Microsoft skulle kunna göra den här titeln tillgänglig endast på Xbox-konsolen, vilket skulle äventyra chanserna för Sony PlayStation-användare.

"För att vara tydlig kommer Microsoft att fortsätta att göra Call of Duty och andra populära Activision Blizzard-titlar gratis på PlayStation under hela existerande avtal med Activision.

"Och vi har gjort ett åtagande gentemot Sony att de också kommer att vara gratis på PlayStation utöver det befintliga avtalet och in i framtiden så att Sony-entusiaster kan fortsätta att njuta av spelen de älskar.

"Vi är också intresserade av att ta relaterade åtgärder för att stödja Nintendos framgångsrika plattform. Vi tycker att det är rätt för branschen, för spelarna och för vår verksamhet."

Analys: Ökat engagemang

Microsofts åtaganden här följer liknande kommentarer från Xbox-chefen Phil Spencer efter att det föreslagna förvärvet tillkännagavs. De stämmer också överens med kommentarer från Sony, som sa att de förväntar sig att Call of Duty och andra Activision Blizzard-titlar kommer att fortsätta släppas på PlayStation.

Men dessa kommentarer från Smith går längre än de föregående uttalandena och avslöjar Microsofts avsikt att upprätthålla Call of Duty på PlayStation även efter att befintliga etablerade avtal mellan Activision Blizzard och Sony har upphört. Detta är första gången Microsoft uttryckligen har meddelat sin avsikt att göra det.

Detta kommer utan tvekan att dämpa alla farhågor som PlayStation-entusiaster har haft om huruvida de kommer att kunna spela framtida Call of Duty-spel på deras valfria konsol.

Dagens bästa Xbox Series S-erbjudanden

xbox s-serienUSA

Dela detta