En billigare Apple TV ryktas att lanseras

Medan Apple gjorde alla sina stora programvarumeddelanden på WWDC 2022, inklusive lanseringen av iOS 16 och macOS 13, bland annat, såg vi fram emot lanseringen av tvOS 16.

De senaste åren har tvOS på Apple TV 4K och Apple TV HD känts lite bortglömd jämfört med spänningen över utvecklingen inom andra områden, och i år verkade det faktiskt ha varit helt bortglömt, eftersom det inte nämndes eller ställdes upp på scenen .

Men den goda nyheten är att den existerar, även om vi egentligen bara vet om den för att vi har letat efter bevis, som att det är någon form av välvillig programvara chupacabra.

I slutändan kan utvecklare ladda ner tvOS 16 beta just nu, och det finns mycket begränsad och spridd information om vad som är nytt. De viktigaste funktionerna som har kommit hittills är förbättringar av anslutning mellan enheter (dvs mellan iPhone/Apple Watch och Apple TV), nytt och omdesignat stöd för smarta hem (inklusive den kommande Matter-standarden), stöd för fler spelkontroller Bluetooth och begränsat stöd för den nya Metal 3 grafik API (enligt Apple Insider (öppnas i en ny flik)).

Specifikt framhävde Apple World (öppnas i en ny flik) följande tvOS 16-funktioner, men kom ihåg att dessa är funktioner som utvecklare kan använda, så de kommer inte att vara tillgängliga i alla appar:

"Integrera din tvOS-app med din iOS-, iPadOS- eller watchOS-app för att låsa upp nya upplevelser på Apple TV. Till exempel kan den leverera mer personliga träningspass på Apple TV baserat på rörelsesensordata från Apple Watch, visa realtidsinformation på iPhone medan du spelar media." spelas upp i din app på Apple TV eller innehåller fler skärmar att spela.

"Gör det enklare för användare att njuta av din Apple TV-app med bättre systemintegration för användarprofiler. Med autentiseringsuppgifter lagrade i en delad nyckelring behöver användare inte logga in och välja sin profil varje gång de startar din app."

Vi har bett Apple att bekräfta de nya funktionerna och förbättringarna i tvOS 16, och vi kommer att uppdatera den här historien med detaljer när vi har dem.

Det ser ut som att en offentlig betaversion av tvOS 16 kommer att finnas tillgänglig nästa månad, med den fullständiga versionen som kommer under hösten/hösten; förra året var den 20 september för att vara exakt, efter lanseringen av iPhone 13, och vi förväntar oss något liknande. tidslinjen i år kring lanseringen av iPhone 14.

Åsikt: Ser inte bra ut på Apple TV

Vi älskar Apple TV 4K här på TechRadar - dess bildkvalitet slår nästan alla andra streamingboxar, och filmnedladdningarna från Apple Store är av högre kvalitet än vad du får från någon annan streamingtjänst. De är så nära 4K Blu-ray som du kan komma utan att spendera mycket pengar på skivor... men du kan ofta köpa 4K-filmer för mindre än kostnaden för en smörgås, vilket Blu-ray inte kan (tja , kanske förutom i fallet med några New York-smörgåsar).

Men bristen på tvOS-utveckling är verkligen oroande och får oss att undra om Apple fortfarande är engagerad i plattformen. Inte för att det inte har gjorts några tillägg: Spatial Audio i iOS 15 var en fantastisk ny funktion. Men i till exempel watchOS 9 eller iPadOS 16 får du fem eller sex fantastiska nya funktioner och många coola små funktioner.

En av förbättringarna som nämns ovan innebär att det kan finnas realtidsinformation på den andra skärmen på din iPhone eller iPad om vad du ser på din huvudskärm, och det låter bra ... men hur många utvecklare kommer att arbeta för att lägga till detta? om Apple inte driver tvOS som plattform? Apple måste leda och visa folk vad de kan ha, annars kommer dessa nya knep bara att ignoreras.

Tror vi verkligen att det inte finns något annat i tv-interaktionens värld som skulle tjäna på nytt tänkande? Självklart inte. Vilken typ av smarta bild-i-bild-alternativ kan vi ha? Tänk om Apple använde sina färdigheter i maskininlärning för att analysera vad du tittar på och berätta allt om det, som vilka skådespelarna är i en scen och vad mer de har varit med i, som Amazon X-Ray, men allt du tittar på? ? Kan Apple använda sitt bearbetningsspråk för att skapa undertexter även för program som inte har dem?

Och du vet, Apple TV-tangentbordet är fortfarande horisontella rader av bokstäver på skärmen, en lösning som ingen precis gillar.

Så frågan är, varför lägger inte Apple till mer till tvOS? Och vi kanske inte gillar svaret.

Dela detta