berusad eller sömnig? Denna Hyundai Cab Driver låter dig inte köra

berusad eller sömnig? Denna Hyundai Cab Driver låter dig inte köra

Dåsig eller rattfylleri är en av huvudorsakerna till stora trafikolyckor. Biltillverkare tillämpar tekniker för övervakning av förares oaktsamhet för att förhindra det.

Hyundai Mobis, Hyundai Motors tillverkningsenhet för delar, har utvecklat en smart kabinkontroller som kan övervaka och analysera olika biometriska signaler som förarens hållning, hjärtfrekvens och hjärnvågor i realtid för att säkerställa säker körning.

Denna säkerhetsteknik fokuserar på passagerare snarare än fordonets prestanda, den arbetar självständigt från hela bilen och säkerställer att förarna har de verktyg de behöver för att köra så effektivt som möjligt.

Företaget sa att detta är första gången en dedikerad vårdmonitor har utvecklats som kan utföra integrerad analys av olika vitala tecken.

Cheon Jae-seung, chef för Hyundai Mobis forsknings- och utvecklingsdivision, sa: "Baserat på den unika databas för vitala tecken vi har byggt, kommer vi att fortsätta att uppgradera denna teknik för att ge fler funktioner, inklusive förebyggande av åksjuka. , stresshantering och dryck. blockering. -körning."

Tekniken bakom den nya Hyundai Mobis kabinkontroller

Hyundai Mobis har tillkännagett en ny smart kabinkontroller.

(Bildkredit: Hyundai Mobis)

Mobis, som kallat den nya tekniken Smart Cabin Controller, säger att den är utrustad med fyra sensorer: en 3D-kamera för att fånga passagerarnas hållning, en rattmonterad EKG-sensor som övervakar förarens hjärta, en hörsnäcka som mäter hjärnvågorna som färdas runt öronen och en HVAC-sensor (värme, ventilation och luftkonditionering) kommer att mäta kabinens temperatur/fuktighet och koldioxidnivå.

Föraren analyserar olika vitala tecken som samlas in från dessa sensorer i realtid för att underlätta säker körning.

Baserat på denna information kan ett larm ljuda eller visas på något av fordonets digitala displaysystem.

Om EKG-sensorn upptäcker en hög nivå av förarstress kan den rekommendera att byta till autonomt växlingsläge eller till och med stoppa fordonet, om det behövs.

Du kan öppna fönstren eller växla till utomhuscirkulationsläge om CO2-nivån är för hög. "Den här tekniken förväntas utvecklas ytterligare för att kunna guida fordonet till en akutmottagning i händelse av en nödsituation, såsom hjärtstopp," tillade Cheon Jae-seung.

Hyundai Mobis har tillkännagett en ny smart kabinkontroller.

(Bildkredit: Hyundai Mobis)

Förra året introducerade Hyundai Mobis 'M.Brain', ett hjärnvågsbaserat förarövervakningssystem, och 'M.VICS', ett autonomt förarhyttsystem utrustat med olika nya sjukvårdsteknologier, som inkluderar en EKG-sensor, en förare och rörelse övervakningskamera. sjukdom. reduktionsteknik

Förarens uppmärksamhet bedöms genom att kombinera kördata som filbyte, styrkontroll, acceleration och retardation, och andra förarstatusdata som blinkdetektering.