En Bored Ape Yacht Club (BAYC) tjänsteman fick sitt Discord-konto äventyrat och använde det sedan för att stjäla hundratusentals dollar värda icke-fungibla tokens (NFT) och Ethereums inhemska valuta, eter, enligt rapporter.

Enligt CoinDesk hackades BAYC community manager Boris Vagners konto, och hackarna bakom attacken använde den stulna identiteten (öppnas i en ny flik) för att lägga upp nätfiske-länkar på BAYC:s Discord-kanaler och Otherside, företaget. relaterat metaverse-projekt.

BAYC är ett av de mest populära och dyra NFT-projekten i världen, trots ett antal välkända säkerhetsrisker och senaste tidens dramatiska prisfluktuationer.

skadeanmälan

Angriparna postade också nätfiske-länkar på Discord-servern för Spoiled Banana Society, ett NFT-projekt som Boris driver tillsammans med sin bror Richard. Inlägget togs snabbt bort och Richard begärde sedan en skaderapport från samhället:

Hej @alla, vi blev hackade för en timme sedan, hoppas ingen klickade på länkarna. Jag har inte torkat hela servern, sa han. alla flikar säkerhetskopieras inom några dagar och låt oss veta om det är något annat du har råkat ut för.

Hittills verkar attacken ha stulit cirka 200 Ether från NFTs, vilket motsvarar cirka 360 000 € till nuvarande priser.

Icke-fungibla tokens är en stor trend bland kryptofans just nu, med vissa tokens som når sexsiffriga värderingar. Detta har gjort det till ett attraktivt mål för cyberbrottslingar som nästan dagligen kommer på nya stöldmetoder.

För mindre än en månad sedan upptäcktes det att en hotaktör hade maskerat sig som Pixelmon NFT-projektet, skapat hela webbplatsen från grunden och gjort den nästan identisk, förutom avgörande: den distribuerade lösenordsstöld skadlig programvara som heter Vidar.

Bedragare lägger också ut falska jobb i NFT-branschen och försöker få tag i de privata nycklarna till människors Ethereum-plånböcker och genom dem deras värdefulla NFT-samlingar.

Via: CoinDesk (öppnas i en ny flik)

Dela detta