BOE revela una pantalla de computadora portatil de 600 Hz

BOE (Beijing Oriental Electronics) har introducerat en ny skärm med den snabbaste uppdateringsfrekvensen någonsin, häpnadsväckande 600Hz för att vara exakt.

Skärmen i fråga är faktiskt en bärbar datorskärm, en 16-tums LCD-skärm som uppmärksammades av den kinesiska IT-hemsidan (öppnas i en ny flik) (via Tom's Hardware (öppnas i en ny flik). )).

Panelen visades upp på Global Display Industry Conference i Kina, men förutom storlek och uppdateringsfrekvens tillhandahölls inga andra specifikationer för displayen, även om den demonstrerades vid evenemanget.

BOE visade skärmen på en bärbar dator med en AMD Ryzen CPU och Nvidia GPU, förmodligen, eller åtminstone fanns de logotyperna på den bärbara datorns chassi, så det skulle vara väldigt konstigt om etikettkomponenterna inte fanns inuti den bärbara datorn.

600Hz-skärmen verkar fortfarande vara i de tidiga utvecklingsstadierna, märk väl, eftersom skärmen under drift tydligen var fäst vid den bärbara datorns bas med tejp.

Analys: Är det här verkligen ett fall av "nog, det är dumt"?

Behöver världen verkligen en 600Hz-panel? Är denna till synes obevekliga strävan att öka bildfrekvenserna till allt mer kolossala nivåer meningsfull? I början av året marknadsförde BOE en 500Hz-spelmonitor, och i slutet av året hade en 600Hz-skärm slagit den ansträngningen, och med ett bra avstånd.

Är inte allt detta väldigt dumt? Tja, vi tror att det generellt är sant, men med det sagt finns det en målgrupp för den här typen av paneler med ultrahög uppdateringsfrekvens, även om man kan säga exakt vad en sådan skärm ger till bordet.

Denna målgrupp skulle vara professionella spelare som spelar Counter-Strike: Global Offensive, där det är möjligt att generera riktigt höga bildfrekvenser (eftersom de inte frågar efter titlar).

Det är värt att notera att vi kan anta att 600Hz-skärmen har 1080p-upplösning, eftersom behovet av att pressa höga bildhastigheter innebär att den inte kommer att ha en högre upplösning. I det här fallet skulle 600 fps aldrig nås, och kom ihåg att detta också är en bärbar dator, vilket gör att nå dessa toppar till en mer komplicerad uppgift när det gäller tillgänglig GPU. Det är en annan sak: vi är inte säkra på varför den skapades som en bärbar datorpanel, snarare än en fristående bildskärm som BOE:s ovannämnda 500Hz-satsning.

Som Tom's Hardware med rätta påpekar, är en av fördelarna med att öka panelens uppdateringsfrekvens så mycket att du får bättre bildtider (jämnare och mer konsekvent ramleverans), men det är mycket minskande avkastning på den fronten när du blir äldre. flammande bildhastigheter. . 360 Hz, till exempel, ger en bildtid på 2,7 ms, medan 600 Hz reducerar den till 1,66 ms. Nu är en baspanel på 60 hz 16,66 ms, vilket är bra för casual gaming, så nedgången i 360 hz 2,7 ms-steget är betydande (åtminstone för dessa) konkurrenskraftiga spelare. Men att gå ännu lägre till 1,66 ms är minst sagt ganska marginellt.

Är det verkligen troligt att en person skulle uppskatta denna lilla skillnad? Kan det mänskliga ögat upptäcka fördelarna med 600 Hz paneler (eller till och med 500 Hz eller mindre)? I sanning är svaret för de allra flesta människor förmodligen nej. Men för en extremt liten nisch av toppprofessionella spelare kan de dra nytta av en panel med ultrahög uppdateringsfrekvens i form av en smidigare spelupplevelse som bara kan märkas i form av en mycket liten skillnad i spelkänsla. , även den minsta glimten av en potentiell fördel är något mer tjänande spelproffs kan finna värt att sträva efter.

Men för resten av oss som inte är spelare är dessa skärmar utformade för att uppnå höga uppdateringsfrekvenser ganska värdelösa. Och de extrema höjder som allt detta har tagits till under loppet av 2022 kommer oundvikligen att slå oss som fåniga, bara dödliga från videospelens värld. Realistiskt sett kommer du att vara bra och snygg med 144Hz, eller 240Hz om du vill trycka ut båten.

Till sist återstår det också att se i vilken utsträckning BOE spänner sina marknadsföringsmuskler. Kommer vi någonsin att se den där 600Hz-panelen i spelbärbara datorer? Kanske, men då har vi inte hört ett pip från företaget om 500Hz-skärmen sedan den introducerades tidigare i år.

Förmodligen finns det 480Hz-skärmar ute för 2023 från AU Optronics och LG Display, så oavsett dina känslor för supersnabba uppdateringshastigheter kommer vi troligen att se några av dessa modeller någon gång nästa år.

Dagens bästa erbjudanden för spelmonitorer

Dela detta