Bioshock 4 Isn't Dead, har precis fått en nyckelutvecklare från Ghost of Tsushima And Far Cry 4

Bioshock 4 Isn't Dead, har precis fått en nyckelutvecklare från Ghost of Tsushima And Far Cry 4

Det har gått nio år sedan det senaste BioShock-spelet, och med mycket lite mer än bekräftelse på dess existens, obekräftade läckor och sällsynta smulor från utvecklare och jobberbjudanden, har vi äntligen några konkreta nyheter.

Far Cry 4 och Ghost of Tsushima huvudberättelsen Liz Albl meddelade på Twitter (öppnas i en ny flik) att hon kommer att ta steget till 2K Games Cloud Chamber-studio som en del av BioShock 4-berättelseteamet.

Den senaste delen av det historiska action-RPG-spelet tog oss tillbaka till en fantastisk omformning av 1912 i en steampunk sociopolitisk utforskning av en flickas integrerade roll i det ömtåliga tyget av tid och rum. Äntligen får vi fler nyheter om dess uppföljare.

Även om väldigt få detaljer gavs om vad nästa BioShock-berättelse kan vara, bekräftar Albls utnämning till teamet åtminstone att utvecklingen går framåt, även om det ger en indikation på hur långt vi behöver gå.

Drömmen är verklig! Mycket glad att kunna meddela att jag har gått med i Cloud Chamber som en narrativ ledare på BIOSHOCK ⚡ pic.twitter.com/tdNfvar7xDec 27, 2022

Se mer

(*4*)det är säsong

BioShock och dess uppföljare är några av de bästa shooter-RPG:erna i sin generation, som kombinerar fantastiska actionmiljöer med en tankeväckande historia och berusande världar. BioShock Infinite släpptes för nästan ett decennium sedan och vi har väntat på en uppföljare sedan dess.

Värvningen av Liz Albl till 2K Games-teamet är ett hoppfullt livstecken. Att föra prestigen från Far Cry 4, Ghost of Tsushima och Assassin's Creed 4: Black Flag till BioShock-bordet innebär att teamet måste spänna fast efter år av grumlig viljestyrka, det gör det inte.

Vi vet att Bioshock 4 kommer att involvera spel i öppen värld och har en tidsperiod som kommer att se bekant ut för dig om du har spelat de andra tre spelen, men förutom det har detaljerna kommit långsamt.

I en hackad tweet i november 2021 hävdade OopsLeaks (öppnas i ny flik) att projektets arbetstitel var BioShock: Isolation. Men i februari 2022 hävdade samma konto (öppnas i en ny flik) att cirka 40 medlemmar i teamet hade lämnat projektet, inklusive spår, och att 2K var missnöjd med framstegen som gjorts av sin studio Cloud Chamber. .

Nyheten att Liz Albl kommer att ansluta sig till laget är ganska betydande eftersom det, med tanke på de tumultartade händelserna på 2K Games, kan signalera hopp vid horisonten om fastare detaljer under det nya året.