Steam skapar rubriker idag av två skäl: för det första tar Bethesda bort sin spelstartare och flyttar spelare till Steam, och för det andra slår Valve ner på tvivelaktiga rabatter på sin spelbutik.

Vi kommer till det senare, men låt oss börja med Bethesda.net-startprogrammet "solnedgång", som är på väg att hända. Faktum är att från och med april kommer användare att kunna migrera från Bethesdas Games Launcher till Steam och ta alla sina spel och plånbok med sig.

Bethesda skrev för att säga: "Vi vill tacka dig för ditt stöd och för att se till att alla dina spel är säkra."

Företaget klargjorde ytterligare: "Du har gott om tid att planera och börja migrera ditt Bethesda.net-bibliotek till ditt Steam-konto. Att migrera till Steam kommer att inkludera ditt spelbibliotek och plånbok, vilket betyder att du inte kommer att förlora något från ditt Bethesda.net-konto.

Sparar du kan ha för "flera" spel kommer också att migreras automatiskt till Steam, men det kan finnas vissa titlar som kräver att du flyttar dem manuellt. Du kan hitta mer information om hur den här manuella processen fungerar och svar på andra frågor du kan ha i Bethesdas FAQ här.

Du kommer att kunna använda Bethesda-startprogrammet fram till maj 2021, men företaget rekommenderar att du följer den så snart Steam-migreringsprocessen är tillgänglig.

Observera att alla med ett Bethesda-konto fortfarande kommer att ha det och kommer att kunna logga in på webbplatsen (eller med spel som kräver det); det är bara releaseprogramvaran som överges.

Det här draget kommer förstås som en lättnad för vissa: det finns för närvarande flera spelstartare från utgivare, såväl som butiker som Steam, Epic och andra, vilket betyder att vissa spelare definitivt är frustrerade över det stora antalet olika appar de har. kan möjligen ta slut. tills du måste installera.

Som sagt, Bethesdas launcher användes inte så mycket, och många fick precis företagets spel på Steam ändå, vilket utan tvekan är en del av resonemanget bakom detta beslut.

Nya Steam-rabattregler

Som vi nämnde i början skärper Valve reglerna för spelutgivare som erbjuder rabatter på sina produkter på Steam för att slå ner på några av de bedrägliga metoderna på detta område.

Vad vi främst pratar om här är ett företag som höjer priset på ett visst spel (eller till och med flera spel) nära ett försäljningsevenemang, för att tillåta priset att sänkas till vad som verkar vara en stor rabatt (men det är faktiskt bara det stort eftersom priset höjdes på konstgjord väg i förväg). I vissa fall kan den faktiska rabatten som tillämpas vara mycket liten (eller till och med obefintlig; produkten är helt enkelt rabatterad till det pris som den borde vara och var i första hand).

Som påpekats av Windows Central, som upptäckte Valves nya regler, finns det också en tvivelaktig praxis som involverar små rabatter (som 1% rabatt) för att försöka spela med Steams algoritm för att få chansen att dyka upp på försäljningsevenemang.

De regler som nu införs tillåter inte rabatter lägre än 10 % (eller högre än 90 %, för den delen), och säkerställer att om priset på ett spel ökar så kan inga ytterligare rabatter tillämpas för 28 gånger. dagar efter. Det finns också ett antal andra nya regler utöver dessa, som att efter att en introduktionsrabatt löper ut är det inte möjligt att köra ytterligare en rabatt under 28 dagar.

Förresten, dessa regeländringar har inte trätt i kraft än; De träder i kraft den 28 mars.

Dagens bästa spelbärbara erbjudanden