Har du någonsin satt dig ner för att titta på en lång film på teatern, brutit ut i kallsvett och oroar dig för att behöva gå på toaletten vid ett avgörande ögonblick och missat en av de största filmscenerna genom tiderna?

Det ögonblicket är över dig igen: Batman är nästan tre timmar lång (efterkrediter och sånt ingår) och full av action. När kommer de svaga bland oss ​​att säkert kunna gå på toaletten, utan att missa en scen där Batman (Robert Pattinson) kastar sig över pingvinen (Colin Farrell) eller Piddler Riddler (Paul Dano)? Eller något coolt med Batmobile? Eller säg "Är jag Batman?" – läsa "I'm Vengeance", i det här fallet, med en kall, gruff, memevärd röst?

Vi såg den, och som vår fullständiga recension av Batman bevisar, älskade vi den. Och, beväpnade med den kunskapen i våra huvuden, vet vi också när det är säkert att smyga in för avlastning.

Inga skämt, inga gåtor, inga...pingviner? Det är då man ska ta en paus under The Batman.

Spoilers för The Batman följer. Kom tillbaka nu om du inte har sett den ännu.

The Batman: The Best Potty Opportunities

Förbered dig på en episk Batmobile-jaktsekvens i The Batman. (Bildkredit: Warner Bros.)

Det finns två huvudsakliga möjligheter för en paus under The Batman, ganska väl fördelade också, på cirka 45 minuter och 1 timme och 20. Ingen av dem har ögonblick som inkluderar viktiga handlingspunkter och medan du kanske missar en jaktscen från Mycket intressanta bilar, annars ha ett bra tillfälle att slappna av och koppla av i några minuter innan du återvänder till din plats.

Och vad letar du efter? Efter 45 minuter finns det en scen där Batman ger Selina Kyle (Zoë Kravitz) högteknologiska kontaktlinser och en hörsnäcka när duon börjar undersöka gåtan och hans kumpaner ordentligt. Scenen som omedelbart följer är i grunden fyllnadsmedel för Gotham-livet, och du kommer inte att missa något avgörande för några minuter efteråt.

Det andra ögonblicket, cirka 80 minuter senare, är innan en stor biljakt som du kommer att ha sett bitar av om du har sett Batman-trailern. Du kommer att höra pingvinen (Colin Farrell) ringa sin vän Kenzi för att "ta pengarna", och det är din signal att skynda dig.

Nästa scen är fantastisk, den är faktiskt sublim, med en fantastisk motorvägsbiljaktsekvens som ser Batman jaga Oswald Cobblepot i sin Batmobile muskelbil. Det finns massor av häftig, högoktanig action här, så du kanske undrar varför det är en sådan hett ställe.

Tja, den är flera minuter lång och det finns inga större intrigpoäng inblandade. Visst, du är här för att se Batman i stora actionscener, men den här är lång. Det är löjligt häftigt att se, men inget händer förutom farlig körning och explosioner. Se bara till att komma tillbaka på din plats för scenen som följer, eftersom den är ganska underhållande och fördjupar sig i Riddlers masterplan, det spirande arbetsförhållandet mellan Batman och Jim Gordon (Jeffrey Wright) och mer.

Finns det en ansökan för det?

Colin Farrell som Oswald Cobblepot/Penguin i The Batman

Vi kommer att se mer av Oswald Cobblepot från Batman snart. (Bildkredit: Warner Bros. Pictures)

Om att gå på toaletten är något som regelbundet stressar dig när du går på bio, kommer du att bli glad att veta att det finns en app som kan hjälpa dig.

Vi rekommenderar PeeRun-appen (iOS / Android). Gratis med några valfria köp i appen (allt innehåll kan låsas upp genom att titta på annonser på din fritid), det ger dig en uppfattning om när du kan komma till närmaste monter utan att oroa dig för att missa något viktigt. Nåväl, ur handlingssynpunkt i alla fall. Den har till och med en diskret timer som du kan aktivera i början av en film, som låter dig veta när det perfekta tillfället att gå på potta dyker upp.

Medan du undrar om det finns en dragkedja på Batsuit, prova det!

För mer innehåll baserat på The Batman, kolla in regissören Matt Reeves tankar om hur filmen hyllar en ikonisk skräckvisionär. Och medan du är här, läs vad Colin Farrell säger att vi kan förvänta oss av hans Penguin TV-spinoff, som snart kommer till HBO Max. I slutändan är det här vi tror att Batman står vid sidan av sina live-action samtida.

Dela detta