Amazon Web Services (AWS) vill träffa lokala hårdvaruleverantörer där det gör mest ont med en ny uppsättning produkter och tjänster.

Molnvärdjätten lägger till stöd för sin Dedicated Hosts-plattform till sin Outposts lokala molnlösning.

Dessutom går AWS in i "pre-cloud"-utrymmet genom att göra sin Storage Gateway-hårdvaruenhet tillgänglig via tredjepartsåterförsäljare.

Vad betyder det?

AWS Outposts är en hanterad enhet som tar Amazons molntjänster till en användares egna datacenter.

Tillagt stöd för Amazon EC2 Dedicated Hosts tillåter användare att fortsätta använda kvalificerade programvarulicenser från leverantörer som Microsoft och Oracle på Amazon EC2, samtidigt som de behåller fördelarna för det offentliga molnet som skalbarhet.

Eftersom Amazon EC2 Dedicated Host är en fysisk server som helt och hållet är dedikerad till användningen av en enda organisation, kan detta bidra till att uppfylla företagens efterlevnadskrav, till exempel i jurisdiktioner där organisationer måste behålla sina data på servrar som finns på vissa fysiska platser.

Ytterligare support kan också potentiellt hjälpa företag att spara pengar genom att låta dem fortsätta att licensiera dyr programvara som Windows Server, SQL Server, SUSE Linux Enterprise Server, Red Hat Enterprise Linux eller andra programvarulicenser kopplade till virtuella maskiner, sockets eller kärnor. fysisk. , med förbehåll för befintliga licensvillkor.

AWS Storage Gateway-hårdvaran kommer också att vara tillgänglig för försäljning via tredjepartsåterförsäljare för första gången.

Enheten är en validerad fristående fysisk serverkonfiguration för lokala distributioner, förpackad med AWS Storage Gateway.

Användare kan nu köpa hårdvaran från den återförsäljare de väljer och dra nytta av befintliga köpavtal.

AWS har samarbetat med TD Synnex (öppnas i en ny flik), en global IT-återförsäljare, för att erbjuda enheten, som är kompatibel med 16 AWS-regioner.

För mer information, se AWS Storage Gateway Hardware Appliance produktsida (öppnas på en ny flik) eller onlinedokumentation (öppnas på en ny flik).

Dela detta