Bara några dagar efter att Amazon Web Services (AWS) vid sin årliga re:Invent-konferens på måndagen tillkännagav avstängningen av sin konsumentinriktade Wickr Me-krypterade meddelandetjänst, sa att det gör företagsversionen av appen allmänt tillgänglig. .

Tjänsten, som helt enkelt kallas AWS Wickr, tillkännagavs först i juli och har varit i förhandsvisning tills nu.

Företagsversionen av meddelandetjänsten, utformad för att göra det möjligt för företagsanvändare att samarbeta säkert via text, röst och video, samt dela filer och skärmar, bör hjälpa företag att följa revisionskrav och bestämmelser, såsom elektronisk upptäckt och informationsfrihet i Förenta staterna. (FOIA), sade företaget i ett uttalande.

AWS beslut att distribuera den krypterade e-posttjänsten brett för företag kommer vid en tidpunkt då företaget förväntar sig att kundernas utgifter kommer att minska på grund av ekonomisk motvind, medan den globala e-postsäkerhetsmarknaden förväntas minska.e-post växer med tvåsiffriga siffror.

Den globala meddelandesäkerhetsmarknaden förväntas nå ett värde av 11,2 miljarder euro 2022 från 5,1 miljarder euro 2021, enligt en rapport från IMARC Group. En separat rapport från Mordor Intelligence förutspår att marknaden kommer att nå 14,7 miljarder euro 2022, från 4 miljarder euro 2021.

AWS Management Console integrerar Wickr

För att hjälpa företag att sätta upp och hantera Wickr-tjänsten sa AWS att de har integrerat ramverket för meddelandetjänsthantering i AWS Management Console, en portal som låter företag välja, konfigurera och hantera alla sina Wickr-tjänster. AWS och din fakturering.

Företag kan använda AWS Identity and Access Management (IAM) åtkomstkontroll och policyer för att konfigurera Wickrs administrativa policyer, sa företaget och tillade att administratörer kan hantera nätverk för den krypterade meddelandetjänsten. Ett nätverk i meddelandetjänstens sammanhang avser antalet användare inom en grupp och deras konfiguration när det gäller åtkomst och behörigheter, liknande Slack-arbetsytor.

Nya användare inom ett visst företag kan registrera sig för meddelandetjänsten genom befintliga identitetssystem, sa AWS och tillade att företagskunder som använder Wickr kan komma åt appen över iOS-, Android- och Android-enheter. Android, Windows, Linux och macOS.

Wickr-versioner för dessa operativsystem som stöds kan laddas ner från deras respektive marknader.

Val av plats för datalagring

Dessutom kommer Wickrs administration att tillåta IT-team att konfigurera meddelandetjänstens datalagring, inklusive dataplacering, så att tjänsten bättre uppfyller regulatoriska standarder inom branscher som sjukvård.

För att lagra data måste IT-team implementera en datalagringsprocess och tillämpa den på nätverk innan de lagrar data på en plats som de väljer, på plats eller i molnet.

Dessa åtgärder har vidtagits för att säkerställa maximalt dataskydd, sa AWS.

“Datalagring implementeras som en process som läggs till konversationer, som en deltagare. Datakureringsprocessen deltar i nyckelutbytet, som vilken mottagare som helst, så att de kan dekryptera meddelandena”, skrev Sebastien Stormacq, AWS huvudutvecklare, i ett blogginlägg.

"Datalagringsprocessen kan köras var som helst: på plats, i en Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) virtuell maskin, eller var du än väljer", tillade Stormacq.

Datalagringsprocessen är tillgänglig som en Docker-behållare, sa företaget.

Dessutom kommer tjänsten även med flera botar som är förpackade som Docker-containrar. Dessa bots, som är väldigt lika Slack-boten, kan användas av utvecklare för att skapa arbetsflöden med Node JS, sa företaget.

Pris och tillgänglighet

Tjänsten Wickr for Business är för närvarande tillgänglig i AWS-regionen i USA East (N. Virginia). Andra regioner bör följa efter.

Tjänsten är gratis för individer och team på upp till 30 användare som letar efter en säkrare arbetsyta under de första tre månaderna, sa företaget och tillade att när 30-användarmärket har passerats, en standardplan på 5 € per användare och månad . tillämplig.

AWS erbjuder också en premiumplan för $15 per användare och månad och ytterligare planfunktioner inkluderar datalagring och andra detaljerade funktioner.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta