Amazon Web Services (AWS) lanserar en ny tjänst för att hjälpa företag att distribuera sina stordatorer i fullt hanterade, molnbaserade runtime-miljöer.

Molnvärdjätten, kallad AWS Mainframe Modernization-tjänsten, sa att den nya tjänsten förser företag med verktyg och resurser för att hjälpa till att planera deras migrerings- och moderniseringsimplementering.

Tjänsten kommer eftersom stordatorer som hålls på lokala servrar förblir en stapelvara i modern datoranvändning och förlitas på av många av de största organisationerna för deras största ansträngning.

¿Hur fungerar det?

AWS sa att den nya tjänsten distribuerar och hanterar hela stordatorinfrastrukturen åt dig, inklusive den nödvändiga nätverkslanseringen, belastningsbalanseraren och inställningen av loggsamling med verktyg som Amazon CloudWatch (öppnas i en ny flik), bland andra.

Den nya tjänsten kommer också att hantera applikationsversionering, implementeringar och hög tillgänglighetsberoende, vilket AWS säger kommer att spara mycket tid för användare när de designar, testar, automatiserar och distribuerar applikationer på sin infrastruktur.

Den helt hanterade körtiden verkar innehålla många hanterade infrastruktur- och automationsresurser som du kan använda via AWS-konsolen, AWS Command Line Interface (CLI) och Application Programming Interfaces (API).

Amazon säger att dessa funktioner kommer att ta det tråkiga arbetet med att hantera komplex infrastruktur.

Användare av Agile och DevOps-metoder kan också ha tur.

AWS Mainframe Modernization ger dig AWS CloudFormation-mallar (öppnas i en ny flik) för att skapa kontinuerliga integrations- och distributionspipelines i enlighet med AWS, samt distribuera och konfigurera övervakningstjänster för att övervaka hanterad körtid.

För att vara säker var AWS snabb med att implementera nya funktioner.

Amazon Web Services (AWS) vill nå lokala hårdvaruleverantörer där det skadar dem mest med en ny uppsättning produkter och tjänster, som erbjuder djupare integration med dedikerad serverhosting.

Amazon sa att tjänsterna fungerar på en "pay as you go"-modell utan förskottskostnader, och licenskostnader för tredje part är inkluderade i timpriset.

AWS Mainframe Modernization Service är tillgänglig i följande AWS-regioner: USA East (N. Virginia), USA West (Oregon), Asia Pacific (Sydney), Kanada (Central), Europa ( Frankfurt), Europa (Irland) och Sydamerika (Sao Paulo).

Körtider för refaktoriserade applikationer, baserade på Blu Age, börjar på 2.50 € per timme

Prisinformation finns på tjänstens prissida (öppnas på en ny flik).

Dela detta