Varför jag inte kommer att använda iPhone XNUMXs MagSafe-plånbok även om den är bättre än någonsin

Varför jag inte kommer att använda iPhone XNUMXs MagSafe-plånbok även om den är bättre än någonsin
Det är inte bara frustrerande att förlora ett föremål; oavsett om det är TV:ns fjärrkontroll, dina husnycklar eller din plånbok. Att lägga tid på att leta efter föremålet, eller ännu värre att lägga tid på att ersätta det, är inget vi vill göra. Enligt forskning från Pixie, en spårningsapp för iPhone, tappar 7 % av amerikanerna sina plånböcker varje vecka, och tillsammans kostar det XNUMX miljarder dollar per år att ersätta föremål som aldrig hittas. Så när Apple släppte iPhone Leather Wallet med MagSafe för iPhone XNUMX förra året blev jag chockad. När allt kommer omkring är det en sak att digitalt spara ditt betal- eller kreditkort på en iPhone med Apple Pay så att det bara kan användas för att betala för resurser och tjänster när Touch ID eller Face ID är aktiverat, plus att bifoga ditt fysiska kort till baksidan av telefonfodralet med bara en magnet. Om du är en serieförlorare som , det är en nackdel. I år tog Apple dock ett steg mot att lösa problemet genom att släppa en ny version av iPhone-läderplånboken med MagSafe, samt iPhone XNUMX, som är kompatibel med tjänsten Hitta min. Det betyder att den kan spåra din plats om du flyttar bort från din telefon, precis som en Apple AirTag. Även om det enligt min mening fortfarande saknas en viktig funktion.

Det är inte en AirTag

MagSafe är en liten magnetspole på baksidan av iPhone som ser till att din smartphone kan laddas trådlöst utan att du behöver oroa dig för att placera din telefon på en specifik plats på en trådlös laddare. Det låter dig också sätta flera tillbehör på baksidan av smarttelefonen, varav en är den här korthållaren. Jag har aldrig varit ett fan av telefonfodral som har platser där du kan lagra dina kreditkort; För mig känner jag att jag packar för många viktiga saker, och om jag tappar bort dem skulle det ge mig en enorm huvudvärk. Men när Apple släppte iPhone Leather Wallet med MagSafe förra året försökte jag hålla ut. MagSafe skapar en stark koppling mellan plånboken och telefonen, så det finns ingen rädsla för att den ska glida av telefonen utan anledning, speciellt när min telefon låg längst ner i väskan och guppade runt med andra föremål som smink, nycklar. , antibakteriell handgel och liknande, jag har upptäckt att det fanns tillfällen då det råkade lossna från telefonen. Det finns heller inget sätt att få ut ditt kreditkort eller ID ur plånboken utan att först ta bort det från telefonen, vilket åtminstone för mig ökar chanserna att lämna det i en butik eller kontor, café och glömma att hämta det. igen. En omdesignad version av Leather iPhone Wallet med MagSafe, som lanserades tillsammans med iPhone XNUMX och nu finns tillgänglig i Apple Store, är dock kompatibel med Find My-appen. Det betyder att du kan se din senaste plats på en karta i appen och få ett meddelande när plånboken har kopplats bort från din smartphone i mer än en minut. Till skillnad från AirTags kan du dock inte låta plånboken pipa elektroniskt för att du lättare ska hitta den om du har tappat bort plånboken hemma. Den saknar också precisionssökningsfunktionen, som använder ultrabredbandsradioteknik för att identifiera avståndet och riktningen från din iPhone till föremålet, och visa informationen på skärmen med feedback. Haptics som hjälper dig att hitta AirTag. Detta är dock inte mina största bekymmer; Snarare är det så att Apples nätverk av Hitta mina enheter inte kan utnyttjas för att hjälpa dig hitta din plånbok om den faktiskt är förlorad, snarare än att bara tillfälligt förlora den. En AirTag som inte kan hittas kan sättas i Lost Mode, och om en annan enhet i Find My Network, oavsett om det är en iPhone, iPad eller till och med dina AirPods, går igenom AirTag, får du en anonym uppdatering på dess plats. . Det skulle starkt rekommenderas om jag till exempel hade lämnat min plånbok i en butik där jag tagit fram den för att betala för något, då åkte jag hem. Istället, om det hände, borde jag följa den beprövade proceduren att vända mina steg. Det finns dock något som AirTags erbjuder som också knyter an till plånboken: möjligheten att tilldela ditt nummer till tillbehöret. När det gäller plånboken betyder det att om någon hittar den och bifogar den till din telefon kommer en notifiering med numret att dyka upp på skärmen som ber dig att ringa den.

Iphone plånbok i läder med MagSafe på baksidan av en iPhone 13 Pro i blått

(Bildkredit: LaComparacion)

Så här använder du Find My för att hitta din MagSafe-plånbok

Find My for MagSafe Wallet är otroligt lätt att installera. Så fort du lägger plånbokstillbehöret direkt på telefonen eller i ett MagSafe-kompatibelt fodral kommer telefonen att identifiera plånboken och fråga om du vill lägga till den i Hitta min. Det är det, så du kan lämna den ifred tills det värsta händer och du behöver placera plånboken. För att göra detta öppnar du appen Hitta min och trycker på fliken Enheter. I listan ser du plånboken, samt platsen och tiden du senast anslöt till din iPhone. Tryck på portföljen i listan och du kommer att kunna se en karta med platsen som är belägen, vilket ger dig minst en plats att börja din sökning. Därifrån kan du få vägbeskrivningar i Apple Maps och även ställa in om du aviseras om plånboken kopplas bort från din telefon, till exempel om du vill att ditt nummer ska visas när någon ansluter det till sin iPhone. För vissa människor kommer MagSafe Wallet-idén att vara vettig. Inga fler slitna fack i telefonens skal från att stoppa in ett kort för ofta, och för dem som vill resa lätt betyder det att du kan lämna din vanliga plånbok hemma - den rymmer upp till 3 kort bekvämt. Men till $XNUMX / £XNUMX / AU$XNUMX, vilket är ungefär samma kostnad som en korthållare från designerlädervarumärket Coach, är Leather iPhone Wallet med MagSafe uppenbarligen inte något du skulle köpa på ett infall. Nu föredrar jag dock att hålla fast vid Apple Pay, som låter mig behålla digitala kopior av mina kredit- och betalkort som lojalitetskort och hålla min traditionella väska för ID, åtminstone tills läderplånboken på iPhone med MagSafe har allt. Integrerad AirTag-funktion. Dagens bästa iPhone XNUMX-erbjudanden obegränsad minuter obegränsadTexterna 4 GBLos datos Samtal: Samtal till MX och CA inkluderade Texter: Mail till MX och CA inkluderade Data: (bromsas till hastigheter på etthundratjugoåtta kbps) obegränsad minuter obegränsadTexterna 4 GBLos datos Samtal: Samtal till MX och CA inkluderade Texter: Mail till MX och CA inkluderade Data: (bromsas till hastigheter på etthundratjugoåtta kbps) obegränsad minuter obegränsadTexterna 4 GBLos datos Samtal: Samtal till MX och CA inkluderade Texter: Mail till MX och CA inkluderade Data: (bromsas till hastigheter på etthundratjugoåtta kbps) obegränsad minuter obegränsadTexterna obegränsadLos datos Data: (nedladdningshastigheter från fem till tolv Mbps, uppladdningshastigheter från två till fem Mbps)