Telekomjätten AT&T har utvecklat drönare som kan överföra 5G-signalen till ett område med ojämn anslutning.

I äkta pappaskämtstil har drönaren fått namnet 5G Flying COW (en akronym för Cell on Wings). I tester kunde den ge ett område på cirka 10 kvadratkilometer med en stark 5G-signal, enligt AT&T.

"Vi hade en intermittent och svag LTE-signal vid flygplatsen innan lanseringen av 5G Flying COW", säger Ethan Hunt, senior programchef för obemannade flygplanssystem (UAS) på AT&T. "Vi flög ut drönaren till cirka 300 fot, slog på signalen och den började sända stark 5G-täckning till cirka 10 kvadratkilometer."

flyga i timmar

Även om det kan finnas många användningsfall för drönarbaserade mobila hotspots (öppnas i en ny flik), är AT&T:s första idé att de ska hjälpa första responders, räddningstjänst, bergsräddning, etc.

Fördelarna för team som arbetar under utmanande förhållanden är uppenbara eftersom de ger en pålitlig anslutning för att kommunicera med varandra och med de människor de försöker hjälpa.

Det vanliga problemet med drönare är deras motstånd. Dagens flygmaskiner, även de mest avancerade, kan bara stanna i luften i några timmar, medan konsumentprodukter sällan gör det i mer än 40 minuter. AT&T-enheter är för närvarande anslutna, men detta arbetas också på för framtida iterationer.

"Vi arbetar för närvarande med många spännande tekniska utmaningar för att utöka kapaciteten hos våra Flying COWs", säger Art Pregler, programchef för obemannade flygplanssystem (UAS) på AT&T.

"Vi strävar efter att flyga autonomt obundna i månader utan att landa, och använder solenergi för att ge säker, pålitlig och snabb 5G-anslutning till ett stort antal användare i stora geografiska områden. Hjälp till att skapa höghastighetsanslutning till landsbygden och andra underbetjänade samhällen i USA. USA och utanför.

Elon Musks Starlink arbetar för att få internetuppkoppling till världen via satelliter, men tills det händer är flygande drönare som streamar supersnabbt internet ett välkommet nästa steg.

Dela detta