Värd- och molntjänstleverantören Rackspace Technology erkände på tisdagen att en nyligen inträffad incident som tog det mesta av dess Hosted Exchange-postserververksamhet offline var resultatet av en ransomware-attack. Företaget lade ner tjänsten i fredags.

Ursprungligen var orsaken till avbrottet oklar, men Rackspace flyttade snabbt Exchange-kunder till Microsoft 365 eftersom den delen av företagets infrastruktur uppenbarligen var opåverkad.

Rackpsace erbjuder migrering till Microsoft 365

Rackspace sa idag att det inte finns "ingen tidtabell" för att återställa Exchange-tjänsten, men erbjuder Exchange-användare gratis teknisk support och tillgång till Microsoft 365 som ett substitut, samtidigt som man erkänner att migreringen sannolikt inte kommer att bli en smidig process för alla användare. . . Rackspace sa att medan migreringen pågår kan kunder vidarebefordra e-post som skickas till deras Hosted Exchange-inkorgar till en extern server som en tillfällig lösning.

Företaget sa att incidenten var isolerad till dess Hosted Exchange-verksamhet och att resten av dess produkt- och tjänstesortiment är fullt fungerande. Det är oklart hur Rackspace kunde begränsa ransomware-angripares tillgång till ett hörn av sin verksamhet, och företaget svarade inte på en begäran om kommentar i ärendet.

Utredningen är "fortfarande i ett tidigt skede", enligt Rackspaces officiella uppdateringar om ärendet. Företaget tillade att det ännu inte kan avgöra om någon konsumentdata påverkades av attacken, men lovade att meddela kunderna om så var fallet. Vissa e-postarkiv förblir tillgängliga, beroende på uppdateringar, och Rackspace sa att det arbetar med att tillhandahålla dem till kunder "när de är tillgängliga" som ett steg innan migreringen till Microsoft 365.

Rackspace anlitade också "ett ledande cyberförsvarsföretag" för att delta i utredningen, även om det avböjde att namnge företaget offentligt.

"Av överflöd av försiktighet har vi implementerat ytterligare säkerhetsåtgärder och kommer att fortsätta att aktivt övervaka misstänkt aktivitet", sa Rackspace i sitt senaste meddelande.

I ett offentligt uttalande sa företaget att trots den pågående forskningen kan det säga att cyberattacken har påverkat dess resultat. Hosted Exchange-verksamheten genererar cirka 30 miljoner euro per år, och ett långvarigt avbrott, med tillhörande kostnader, kommer sannolikt att minska den siffran.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Dela detta