Asus Zenfone 10: vad vi vill se

Asus Zenfone 10: vad vi vill se

Asus Zenfone 10 kan vara en av de bästa telefonerna 2023, men företaget måste lära sig av misslyckandena med Asus Zenfone 9, som på många sätt var en av de mest nedslående telefonerna 2022.

Den fick 3.5 stjärnor i vår recension, vilket inte alls är dåligt, men det är en enorm minskning från de 4.5 stjärnorna som Asus Zenfone 8 fick föregående år. Dessa telefoner har dock mycket potential, så vi är försiktigt optimistiska inför nästa modell.

Det kommer förmodligen att dröja ett tag, och vi har fortfarande inte hört från Asus Zenfone 10. Men när vi väl gör det kommer vi att lägga till alla läckor, nyheter och rykten i den här artikeln. Men under tiden hittar du våra släppdatum och prisprognoser, tillsammans med en önskelista med saker vi vill se.

klippa för att jaga

Asus Zenfone 10: releasedatum och pris

Det finns inget besked om när Asus Zenfone 10 kan komma att lanseras, men det kommer förmodligen inte att bli det på ett bra tag, eftersom Zenfone 9 landade först i juli 2022. Företaget är dock inte helt konsekvent med sina releaser. som Zenfone 8 som släpptes i maj under lanseringsåret och Zenfone 7 i augusti.

Så vi kan inte säga säkert när Asus Zenfone 10 kommer att tillkännages, men vi gissar att det kommer att vara mitten av 2023.

Vi kan inte säga hur mycket det kommer att kosta heller, men för referens, Zenfone 9 börjar på $699 / £699 (cirka AU$1210 10), så priset på Zenfone XNUMX kan vara liknande.

Baksidan av en Asus Zenfone 9, i någons hand

Zenfone 10 kan prissättas liknande Zenfone 9 (Bildkredit: Future)

Asus Zenfone 10: nyheter och läckor

Även om vi inte har hört talas om Asus Zenfone 10 ännu, vet vi att en eller flera Asus-telefoner kommer att drivas av Snapdragon 8 Gen 2, så Zenfone 10 kommer troligen att vara bland dem, särskilt eftersom Zenfone 9 drivs av Snapdragon. 8 Plus Gen 1.

Gen 2 kommer att vara den bästa Snapdragon-kretsuppsättningen 2023 (åtminstone tills en Plus-version släpps), och kommer sannolikt att vara den bästa styrkretsen som finns i någon Android-telefon under åtminstone första halvåret.

vad vi vill se

Asus Zenfone 9 lämnade mycket utrymme för förbättringar, så följande saker är det vi helst vill se i Zenfone 10.

1. Fler kameror

Närbild av kameraenheten på en Asus Zenfone 9

Zenfone 9 skulle kunna fungera med fler kameror (Bildkredit: Future)

Asus Zenfone 9 har bara två bakre kameror, vilket inte är mycket enligt Android-telefonstandarder. Så för Zenfone 10 skulle vi vilja se minst en tredjedel läggas till, närmare bestämt en telefoto.

Det skulle också vara trevligt om Asus kunde förbättra slutartiden, eftersom vi i vår recension av Zenfone 9 fann att telefonen ofta tog ett tag att ta ett foto, vilket kan leda till suddiga bilder.

2. Lägre pris

Asus Zenfone 9 kommer in till ett övre mellanpris, men gränsar till den högre änden, strax under sådana som Samsung Galaxy S22 och iPhone 14. Den är också dyrare än Google Pixel 7, och de specifikationer och funktioner som faller de erbjuder är enkla. kan inte motivera detta.

Så för Asus Zenfone 10 skulle vi vilja se antingen ett prisfall eller en betydande uppgradering av telefonen.

3. En liten skärm

En Asus Zenfone 9 framifrån, i någons hand

Zenfone 9 har en liten skärm; Jag hoppas att Zenfone 10 också har det (Bildkredit: Future)

Zenfone 9 har en kompakt skärm på 5,9 tum och vi vill att Asus Zenfone 10 ska ha en lika liten skärm. Så vi ber inte om några förändringar här, vi vill verkligen att den här looken ska förbli densamma.

Det finns inte många kompakta telefoner nuförtiden, och speciellt inte med avancerade specifikationer som Zenfone 9, så vi skulle vilja se det fortsätta med Zenfone 10, eftersom det säkert finns en publik för dem. nisch.

4. En glasbaksida

Trots en ganska hög prislapp har Zenfone 9 en plastbaksida, vilket vi förväntar oss mer av en budgettelefon, trots Samsungs försök att göra den framkomlig i den högre delen.

Så jag förväntar mig att Asus Zenfone 10 har ett glasbaksida. Vi kan inte föreställa oss att det skulle öka kostnaden nämnvärt och göra telefonen så mycket mer värd sin troliga prislapp i övre mellanklassen.

5. Större batteri

Zenfone 9 har ett ganska litet batteri på 4300mAh, och även om det kan tyckas rimligt med tanke på att den också har en ganska liten skärm, är det värt att notera att Sony Xperia 5 IV bara är något större, men klarar av att få plats med ett batteri.5000mAh. .

Hur som helst, Zenfone 9 har inte så lång batteritid, så den behöver helt klart ett större kraftpaket eller några optimeringar, och vi skulle vilja se batteritiden förbättras för Asus Zenfone 10. Om det är bra kan det här ta slut att vara en av de bästa små telefonerna som finns.