Asana kommer att säga upp 9% av sin personalstyrka för att minska driftskostnaderna

Asana kommer att säga upp 9% av sin personalstyrka för att minska driftskostnaderna

Tillsammans med andra teknikföretag som säger upp arbetare för att slåss mot globala ekonomiska motvindar, meddelade leverantören av programvara för arbetshantering Asana på tisdagen att de skulle säga upp 9 % av sin totala arbetsstyrka för att minska driftsutgifterna.

Företagets operativa chef (COO), Anne Raimondi, gick till LinkedIn på tisdagen för att meddela att företaget minskar sin globala personalstyrka, som uppskattas till mer än 1,600 XNUMX anställda.

"I dag tillkännagav Asana det svåra beslutet att minska vår personalstyrka, vilket påverkar cirka 9% av det globala teamet, som en del av en omstruktureringsplan för att förbättra vår operativa effektivitet och driftskostnader och för att bättre anpassa Asanas personal till de nuvarande affärsbehoven, nyckel strategiska mål. viktiga tillväxtprioriteringar och möjligheter”, sa en talesperson för Asana till Computerworld när han fick frågan om orsaken till uppsägningarna.

I ett resultatsamtal med analytiker om resultatet för andra kvartalet, sa Asana att företaget ökade utgifterna i många av sina kundinriktade roller under första halvåret för att tillgodose tillväxten under andra halvåret, och att det redan hade börjat dra ner på dina anställningar.

"Vi har laddat flera av våra kundinriktade roller i år för att bygga upp försäljningskapacitet och infrastruktur för andra halvåret och därefter", sa Tim Wan, Asanas globala finanschef, enligt en utskrift av resultatsamtalet från Seeking Alpha . . Under samma samtal sa Wan att företaget har tagit initiativ, inklusive att dämpa personaltillväxten, för att förbättra operativ effektivitet.

"Vi har dämpat personaltillväxten avsevärt och du kommer att börja se den manifesteras först i allmänna kostnader och administrativa kostnader och FoU. Vi har redan minskat personaltillväxten från 13 % sekventiellt under första kvartalet till 5 % under andra kvartalet, vilket visar en förändring i momentum och understryker vårt engagemang för kostnadshantering, säger Wan.

Wan fortsatte med att säga att på grund av förändringar i makromiljön vidtog företaget åtgärder för att säkerställa att befintliga leverantörer stängde fler affärer för att stödja tillväxt.

Programvaruleverantörer som Asana har också mött långa transaktionscykler på grund av osäkra ekonomiska förhållanden. Samtidigt som Raimondi svarade på en specifik fråga om längre avtalscykler på intäktssamtalet, sa Raimondi att affärer med större företag involverar fler beslutsfattare.

Engagemanget från fler beslutsfattare skulle kunna tolkas som en företagsstrategi för att ytterligare anpassa utgifterna. Företagets karriärsektion fortsätter dock att lista flera öppningar. I ett uttalande till Computerworld sa företaget att det skulle fortsätta att anställa för kritiska roller vid denna tidpunkt.

För kvartalet som slutade i juli rapporterade företaget en nettoförlust på 62,6 miljoner euro trots en ökning av intäkterna med 51 %.

Enligt företagets ekonomiska utsikter förväntar sig företaget att rapportera en rörelseförlust för tredje kvartalet på mellan 66 miljoner euro och 63 miljoner euro baserat på 138,5 miljoner euro till 139,5 miljoner euro i intäkter.

I september köpte bolagets medgrundare och VD Dustin Moskovitz cirka 19 miljoner aktier av klass A för 18,16 dollar per aktie, vilket tillförde bolaget 350 miljoner dollar.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.