Här är en specifikation där Samsung

Vi förväntar oss att Samsung Galaxy S23-telefonerna kommer att ta med sig en mängd uppgraderingar, från kameror till processorer, men uppenbarligen finns det en nyckelspecifikation som inte kommer att se en uppgradering: fingeravtryckssensorn.

Den pålitliga läckaren Ice Universe (öppnas i en ny flik) verkar ha fått en skyddande glasbeläggning för Galaxy S23 Ultra-modellen, och den avslöjar en plats där fingeravtryckssensorn kommer att sitta, en plats i ungefär samma storlek. Samsung Galaxy S22 telefoner.

Det är inget särskilt fel med Galaxy S22:s fingeravtryckssensor, men som Notebookcheck (öppnas i en ny flik) påpekar, förväntade vi oss att Galaxy S23:s sensor skulle vara större och bättre. Nu verkar det osannolikt vara fallet.

samma gamla

Specifikt har Galaxy S22 Qualcomm 3D Sonic Sensor Gen 2, medan Galaxy S23 ansågs ha Qualcomm 3D Sonic Max, en sensor som är mer exakt, säkrare och kan skanna två fingrar samtidigt.

Kanske bestämde sig Samsung för att hålla fast vid samma fingeravtryckssensor för att sänka kostnaderna, eller så kanske det ursprungliga ryktet om en uppgradering av fingeravtryckssensorn var borta från början, men det är en uppgradering som nu verkar osannolik.

Du kan hävda att fingeravtryckssensorer inte är den viktigaste komponenten i en smartphone, men med tanke på hur ofta vi låser upp våra telefoner varje dag kan de ha en betydande inverkan på användarupplevelsen.

Analys: uppdateringar av fingeravtryckssensorn

Gå över till den officiella Qualcomm 3D Sonic Max-webbplatsen (öppnas i en ny flik) och du kommer att se förbättringar på ett antal områden. Det är den hittills största ultraljudssensorn för fingeravtryck på skärmen, som använder ljudvågor för att skanna fingeravtryck i snabb hastighet och med otroligt fin upplösning.

Det är mycket svårare att förfalska ett fingeravtryck med den här tekniken jämfört med vanliga optiska fingeravtryckssensorer, säger Qualcomm. Den kommer att skanna fingeravtryck snabbare när den är våt och tack vare den implementerade akustiska skanningen är den också mer tillförlitlig när dina fingrar inte är gnistrande rena.

Den större ytan gör att två fingrar kan skannas samtidigt, och sensorn har en felfrekvens på 1 på 250,000 2024, enligt dess tillverkare. Men baserat på det läckande skyddsglaset vi har sett dyka upp online, måste vi vänta till åtminstone XNUMX för att se det på en Samsung Galaxy S flaggskeppstelefon.

Det är inte bara dåliga nyheter, eftersom Galaxy S23 kommer att ge flera förbättringar jämfört med den tidigare telefonen. Redan denna vecka fick vi höra att telefonen kommer att bära en anpassad version av Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset som erbjuder ännu bättre prestanda.

Dela detta