Den första filmen var så framgångsrik att Aquaman Two snabbt blev oundviklig.

Det är på grund av det faktum att den mest inkomstbringande filmen baserad på DC Comics-karaktärer i historien tillhör inte någon av kända trios av Batman, Superman eller Wonder Woman. Istället slog Aquaman, med Jason Momoa i huvudrollen, regisserad av James Wan, dem alla. "Den nye kungen av Atlantis kröntes också till DC:s kassakung."

Det är något av en förändring för en karaktär som traditionellt sett varit skämt i serietidningskretsar, i allt från Family Guy till James Camerons falska film Entourage. Men tack vare Momoas framträdande, en DC-reboot-inspirerad makeover New Fifty-two och regissören James Wans stil för undervattensshowen The Conjuring/Fast & Furious sju, är han nu en av DC Extendeds MVP:er. Universum: Det är en franchise som jag är inte. Jag ska snart sova med fiskarna.

När den efterlängtade uppföljaren laddas upp för produktion sommaren 2021, vi dyker ner i informationen som redan har gått förlorad: allt från släppdatum och rollbesättning av Aquaman XNUMX vad det betyder för historien. Hur som helst, Aquaman fortsätter förmodligen att göra vågor.

Aquaman 2 releasedatum: december 2022

Den första Aquaman gick upp på bio i december 2018 och kom ut som vinnaren under en månad som även inkluderade släpp. från Mary Poppins Returns, Spider-Man: Into the Spider-Verse och Bumblebee. Så det är inte konstigt att Warner Bros. har siktat in sig på ytterligare en början av december för sin uppföljare, med Aquaman XNUMX:s släppdatum idag satt till den XNUMX december XNUMX. praktiskt taget exakt 4 år efter släppet av den första filmen.

Det ser ut som att produktionen av Aquaman XNUMX kommer att starta i Storbritannien i slutet av detta år; det är i alla fall vad Dolph Lundgren (som spelar kung Nereus) sa till Wizard World Virtual Experience (via ScreenRant). "Jag skulle kunna göra Aquaman 2 i sommar och filma i London," Rocky IV, He-Man och Punisher-stjärnan berättade för sina samlade fans.

Den första filmen som någonsin spelats in på Guldkusten i Australien, så Storbritannien kommer att bli en stor omplacering, även om varje scen under vattnet filmades "torr för våt" i en studio, med skådespelare som stöds av sofistikerade selar, borde det inte göra mycket av en skillnad i utseendet på filmen.

Till skillnad från 2021-versionerna från Warner Bros, ser det ut som att Aquaman XNUMX inte kommer att släppas på streamingtjänsten HBO Max samtidigt som den går på bio.. Enligt Deadline har Warner träffat en överenskommelse med teaterdistributörer om att släppa sin 2022-releaseskiva exklusivt på den stora skärmen, även om fönstret för teaterexklusivitet är förkortat till bara 45 dagar, så du behöver inte vänta så länge. mer tid att se filmen hemma på din TV.

Kom till poängen

  • Vad är det? En uppföljare till Warner/DC:s hit från 2018, Aquaman. Det är fortsättningen på berättelsen om Arthur Curry, den nykrönade ytbefolkningens kung av Atlantis undervattensvärld.
  • Var kan jag se det? Aquaman 2 kommer att ha biopremiär, och snart kommer det att bli hemunderhållning.
  • När kommer jag att kunna se den? Aquaman 2 är planerad att gå på bio den 16 december 2022. Den kommer troligen att vara tillgänglig att se hemma cirka 45 dagar senare.

Aquaman 2 trailer: När kommer vi att se den?

Eftersom produktionen inte har börjat än är det lite tidigt för DC och Warner att släppa filmer från filmen. Den första Aquaman-teasern debuterade på San Diego Comic-Con 2018 Och, förutsatt att den mindre specialutgåvan Comic-Con går som planerat under Thanksgiving-helgen, är det möjligt att vi kommer att se någon sorts Aquaman 2-trailer, särskilt eftersom Warner/DC har avslöjat en berättelse om den store. Hall H.

Som sagt, DC meddelade just att deras digitala FanDome-evenemang kommer tillbaka 2021 den 16 oktober.. Förra året var det här The Batman-trailern avslöjades för första gången, så det är mer troligt att vi kommer att se Aquaman där i år, eftersom evenemanget är skräddarsytt specifikt för en global publik.

Aquaman

Jason Momoa återvänder som Arthur Curry, aka King of Atlantis, i Aquaman 2. (Bildkredit: Warner Bros.)

Cast of Aquaman 2: vem är med i filmen

Här är den bekräftade skådespelaren av Aquaman 2 baserat på vad vi vet hittillsäven om du kan förvänta dig att den här listan kommer att växa när vi lär oss mer om filmen:

  • Jason Momoa som Arthur Curry / Aquaman
  • Amber Heard som Mera
  • Patrick Wilson som Orm
  • Yahya Abdul-Mateen II som Black Manta
  • Pilou Asbæk som en oväntad karaktär

Det är inte konstigt att Jason Momoa reprisar Arthur Curry/Aquaman för fjärde gången (efter Aquaman, Justice League och en kort komo i Batman v Superman: Dawn of Justice). Och trots (till synes ogrundade) rykten om att Amber Heard inte kommer att återvända som prinsessan Xebelian (och dotter till Nereus) Mera, lade skådespelerskan upp ett foto där hon läser en bok på sitt Instagram-konto, med hashtaggen # getakindleforaquaman2.

Arthur Curry har visat sin barmhärtighet mot sin intrigerande halvbror Orm (även känd som den så kallade Ocean Master) i slutet av den första filmen, James Wan stammis Patrick Wilson har tydligen bekräftat att han är en del av Aquaman cast. Instagram-inlägg om hennes träningsrutin.

Och det ser ut som att någon kommer att finnas till hands för att skydda de fejdande syskonen, med rykten om Nicole Kidman (via We Got This Covered) som återvänder som mamma, Queen of Atlanna Of Atlantis. Även om detta ännu inte har bekräftats officiellt, misstänker vi att det också kommer att innebära en återkomst för Temuera Morrison. (som snart kommer att betraktas som huvudpersonen i The Boba Fett Book) som Arthurs far, Thomas Curry, trots allt, med Atlanna och Thomas återförenade. årtionden från varandra skulle det vara grymt att inte låta dem återuppväcka en romans som överbryggade två världar.

Det är ännu inte klart om Willem Dafoe kommer tillbaka som Arthurs Atlantiska mentor Vulko., men det verkar som ett säkert kort, om så bara för att hjälpa till att hålla den nya kungen av Atlantis rak och nära.

Samtidigt spelar Watchmen Yahya Abdul-Mateen II i huvudrollen har bekräftat för Uproxx att han kommer att återvända för att representera ytbor som ägare till en av de mest ikoniska hjälmarna inom serier., Black Manta, besatt av hämnd. Vi kommer sannolikt också att se mer av Randall Park (senast sett som Jimmy Woo i Marvels WandaVision) när marinbiologen blev Atlantis-experten Dr. Stephen Shin, eftersom de två har gått samman under sluttexterna av Aquaman.

Och med tanke på Pilou Asbæks historia som skurk i Game of Thrones, tror vi att hans roll i Aquaman 2-rollen (rapporterad av Deadline) sannolikt kommer att luta sig mer mot den mörka sidan än mot ljuset.

Aquaman 2 handling: Vad väntar Atlantis?

Nu när DC är mindre bekymrad än tidigare över att skapa ett inkapslat delat universum i MCU-stil för sina superhjältar, vad vi vet säkert om handlingen i Aquaman 2 är att filmen är skriven av David Leslie Johnson-McGoldrick. Författaren har tidigare arbetat med regissören James Wan på två The Conjuring-filmer och den första Aquaman.

"Jag tycker att den andra är lite mer seriös, lite mer relevant i den värld vi lever i idag", skämtade Wan under DC:s virtuella FanDome-evenemang i augusti 2020 (via Deadline). "Jag tror att det är dit han vill gå."

Det växte något när Patrick Wilson föreslog att han hellre skulle se Aquaman 2 utforska okända vatten. "Jag kan verkligen garantera dig nya världar i den här nästa," svarade Wan, "och jag tror att du kommer att bli väldigt exalterad som skådespelare."

Vad betyder allt detta för Arthur Curry nu när han har tagit på sig Aquamans klassiska gröna och guldrustning, fått tag på Atlans treudd och tagit sin plats på Atlantis tron? Medan han och vattenmanipulatorn Mera uppenbarligen var en del av slutet av den första filmen, dikterar Hollywoodkonventioner och berättande behov att det förmodligen inte kommer att bli lätt den här gången.

Tidigare form tyder faktiskt på att Orm inte kommer att göra sin halvbrors liv enklare, även om Wilsons tidigare nämnda Instagram-inlägg kan ha grumlat vattnet lite med en kryptisk #brothersdontshakehandsbrothersgottahug. Kan familjeförsoning övervägas?

David Hyde aka Black Manta verkar redo för en befordran för att leda skurken i Aquaman XNUMX.. Genom att skylla Arthur Curry för sin fars död under en skärmytsling mot en ubåt i den första filmen, har Black Manta blivit besatt av sin hämnd mot Aquaman. Och efter att ha överlevt sitt tidigare möte med skinnet på tänderna, även när han är beväpnad med Atlantiska bemästrade vapen, kommer han sannolikt inte att ge upp förrän Arthur Curry är död.

Det finns en god chans att Black Manta kommer att få hjälp i sitt uppdrag av Dr. Shin, en karaktär som gjorde resan till skärmen sedan DC Comics New 52 Aquaman startade om. Aquamans sluttextsekvens visade att duon hade nått en pakt: Om Shin hjälper Black Manta att hitta Aquaman, kommer Black Manta att ge honom konkreta bevis på Atlantis existens.

Tyvärr, Black Mantas hämnduppdrag kan vara dåliga nyheter för Thomas Curry, om han bestämmer sig för att domarna är bättre betjänta av att mörda fadern till mannen som han hävdar dödade sin egen far.

Och bli inte förvånad om Aquaman XNUMX också gör en resa tillbaka till Trench, den mörka och läskiga delen av havet vars monstruösa invånare har hållit Atlanna fången i Aquaman, speciellt nu när den föreslagna filmens spin-off The Trench har släppts av Warner Bros (som rapporterats av Variety).

Dela detta