Aquaman 2: Releasedatum, skådespelare och vad vi mer vet om DC:s återkomst till Atlantis

Aquaman 2: Releasedatum, skådespelare och vad vi mer vet om DC:s återkomst till Atlantis Den första filmen var så framgångsrik att Aquaman XNUMX snabbt blev ofrånkomlig. Det beror på det faktum att den mest inkomstbringande filmen baserad på DC Comics karaktärer genom tiderna tillhör inte någon av välkända trios av Batman, Superman eller Wonder Woman. Istället slog Aquaman, med Jason Momoa i huvudrollen, regisserad av James Wan, dem alla "den nye kungen av Atlantis kröntes också till kungen av DC biljettkassan." Det är något av en omvälvning för en karaktär som traditionellt har varit skämt i serietidningskretsar, i allt från Family Guy till James Camerons falska film Entourage. Men tack vare Momoas framträdande, en makeover inspirerad av DC New Fifty-two-omstarten och regissören James Wans stil för undervattensshowen The Conjuring/Fast & Furious Seven, är han nu en av DC Extendeds MVP:er. Universum: Det är en franchise som jag jag inte. Jag ska snart somna med fiskarna. När den efterlängtade uppföljaren laddas upp för produktion sommaren 2021, vi dyker in i informationen du redan har missat: allt från släppdatum och rollbesättning av Aquaman XNUMX även vad det betyder för berättelsen. Hur som helst, Aquaman fortsätter förmodligen att göra vågor.

Aquaman 2 Releasedatum: december 2022

Den första Aquaman gick på bio i december 2018 och kom ut som vinnaren under en månad som även inkluderade släpp. från Mary Poppins Returns, Spider-Man: Into the Spider-Verse och Bumblebee. Så det är inte konstigt att Warner Bros. har siktat in sig på ytterligare en början av december för sin uppföljare, med Aquaman XNUMX:s släppdatum nu satt till den XNUMX december XNUMX. praktiskt taget exakt 4 år efter släppet av den första filmen. Det ser ut som att produktionen av Aquaman XNUMX kommer att starta i Storbritannien i slutet av detta år; det är i alla fall vad Dolph Lundgren (som spelar kung Nereus) sa till Wizard World Virtual Experience (via ScreenRant). "Jag skulle kunna göra Aquaman 2 i sommar och filma i London," Rocky IV, He-Man och Punisher-stjärnan berättade för sina samlade fans. Den första filmen som spelades in på Guldkusten i Australien, så Storbritannien kommer att bli en stor omlokalisering, även om alla undervattensscener filmades "torrt för vått" i en studio, med skådespelare som stöds av snygga selar, borde inte göra det. stor skillnad i filmens utseende. Till skillnad från Warner Bros 2021-versioner ser det ut som att Aquaman XNUMX inte kommer att släppas på HBO Max streamingtjänst samtidigt som den går på bio.. Enligt Deadline har Warner träffat en överenskommelse med teaterdistributörer om att släppa 2022-skivan exklusivt på storbildsskärmen, även om fönstret för teaterexklusivitet är reducerat till bara 45 dagar, så du behöver inte vänta så länge. mer tid att se filmen hemma på din TV.

Kom till poängen

Aquaman 2 trailer: När kommer vi att se den?

Eftersom produktionen inte har börjat än är det lite tidigt för DC och Warner att avslöja bilder av filmen. Aquamans första teaser debuterade på San Diego Comic-Con 2018 och, förutsatt att den mindre specialutgåvan Comic-Con går som planerat under Thanksgiving-helgen, är det möjligt att vi kommer att se någon sorts Aquaman 2-trailer, speciellt eftersom Warner/DC har avslöjat en historia från The Great. Hall H. Med det sagt , DC meddelade just att dess FanDome digitala event kommer att återkomma 2021 den 16 oktober.. Förra året var det här The Batman-trailern avslöjades för första gången, så det är mer troligt att vi kommer att se Aquaman där i år, eftersom evenemanget är designat specifikt för en global publik. Aquaman Jason Momoa återvänder som Arthur Curry, alias King of Atlantis, i Aquaman 2. (Bildkredit: Warner Bros.)

Medverkande i Aquaman 2: vem är med i filmen

Här är de bekräftade skådespelarna för Aquaman 2 baserat på vad vi vet hittills, även om du kan förvänta dig att den här listan kommer att växa när vi lär oss mer om filmen: Det är ingen överraskning att Jason Momoa återvänder för att spela Arthur Curry/Aquaman för fjärde gången (efter Aquaman, Justice League och en kort cameo i Batman v Superman: Dawn of Justice). Och trots de (till synes ogrundade) ryktena om att Amber Heard inte kommer att återvända som den Xebelianska prinsessan (och dottern till Nereus) Mera, lade skådespelerskan upp ett foto av sig själv när hon läser en bok på sitt Instagram-konto, med en hashtag #getakindleforaquaman2. Arthur Curry har visat sin barmhärtighet mot sin intrigerande halvbror Orm (aka den så kallade Ocean Master) i slutet av den första filmen, James Wan stammis Patrick Wilson har tydligen bekräftat att han är en del av skådespelaren i Aquaman. Instagram-inlägg om hennes träningsrutin. Och det ser ut som att någon kommer att finnas till hands för att skydda de fejdande syskonen, med Nicole Kidman (via We Got This Covered) som ryktas att återvända som mamma, Atlannas Queen Of Atlantis. Även om detta ännu inte har bekräftats officiellt, misstänker vi att det också kommer att innebära en återkomst för Temuera Morrison. (som snart kommer att betraktas som huvudpersonen i The Boba Fett Book) som Arthurs far, Thomas Curry, trots allt, med Atlanna och Thomas återförenade. Decennier från varandra skulle det vara grymt att inte låta dem återuppväcka en romans som förde två världar samman. Det är ännu inte klart om Willem Dafoe kommer tillbaka som Arthurs Atlantiska mentor Vulko., men det verkar vara ett säkert kort, om så bara för att hjälpa till att hålla den nya kungen av Atlantis rak och nära. Under tiden, Watchmen-stjärnan Yahya Abdul-Mateen II, har bekräftat för Uproxx att han kommer att återvända för att representera ytbor som ägare till en av de mest ikoniska hjälmarna inom serier., Black Manta, besatt av hämnd. Vi kommer sannolikt också att se mer av Randall Park (nyligen sett som Jimmy Woo i Marvels WandaVision) när marinbiologen blev Atlantis-experten Dr. Stephen Shin, eftersom de två har gått samman under Aquamans sluttexter. Och med tanke på Pilou Asbæks historia som skurk på Game of Thrones, tror vi att det är troligt att hans roll i rollerna i Aquaman 2 (rapporterat av Deadline) lutar mer mot den mörka sidan än mot ljuset.

Aquaman 2 handling: Vad väntar Atlantis?

Nu när DC bryr sig mindre än tidigare om att skapa ett kapslat delat universum i MCU-stil för sina superhjältarvad vi vet säkert om handlingen i Aquaman 2 är att filmen är skriven av David Leslie Johnson-McGoldrick. Författaren har tidigare arbetat med regissören James Wan på två filmer The Conjuring and the first Aquaman. "Jag tycker att den andra är lite mer seriös, lite mer relevant i den värld vi lever i idag", Wan retade under DC:s virtuella FanDome-evenemang i augusti 2020 (via Deadline). "Jag tror att det är dit han vill gå." Det växte något när Patrick Wilson föreslog att han hellre skulle se Aquaman 2 utforska okända vatten. "Jag kan verkligen garantera dig nya världar i den här nästa," svarade Wan, "och jag tror att du kommer att bli väldigt exalterad som skådespelare." Vad betyder allt detta för Arthur Curry nu när han har tagit på sig Aquamans klassiska gröna och guldrustning, fått tag på Atlans treudd och tagit sin plats på Atlantis tron? Medan han och vattenmanipulatorn Mera till synes var en del av slutet av den första filmen, dikterar Hollywoodkonventioner och berättande behov att det förmodligen inte kommer att bli lätt den här gången. Faktum är att den tidigare formen tyder på att Orm inte kommer att göra sin halvbrors liv enklare, även om Wilsons tidigare nämnda Instagram-inlägg kan ha grumlat vattnet lite med en kryptisk #bröderdontshakehandsbrorsgottahug. Kan familjeförsoning övervägas? David Hyde, alias Black Manta, verkar redo för en befordran för att leda skurken i Aquaman XNUMX.. Genom att skylla Arthur Curry för sin fars död under en ubåtsskärmytsling i den första filmen, har Black Manta blivit besatt av sin hämnd mot Aquaman. Och efter att ha överlevt deras tidigare möte med skinnet på tänderna, även när han är beväpnad med överväldigade atlantiska vapen, kommer han sannolikt inte att ge upp förrän Arthur Curry är död. Det finns en god chans att Black Manta kommer att få hjälp i sitt uppdrag av Dr. Shin, en karaktär som har gjort resan till skärmen sedan DC Comics New 52 Aquaman startade om. Aquamans sluttextsekvens visade att duon hade kommit fram till en pakt: om Shin hjälper Black Manta att hitta Aquaman kommer Black Manta att ge honom konkreta bevis på Atlantis existens. Tyvärr, Black Mantas hämnduppdrag kan vara dåliga nyheter för Thomas Curry, om han bestämmer sig för att domarna är bättre tjänta av att mörda fadern till den man som enligt honom dödade sin egen far. Och bli inte förvånad om Aquaman XNUMX också gör en resa tillbaka till Trench, den mörka och kusliga delen av havet vars monstruösa invånare har hållit Atlanna fången i Aquaman, speciellt nu när den föreslagna spinoff-filmen The Trench har släppts från Warner Bros (som rapporterats av Variety).