Metas mobilapp Oculus är på väg att bli en bättre träningspartner. När du har laddat ner de senaste uppdateringarna kommer du att upptäcka att alla dina Move-mål och data inte bara lagras på ditt Meta Quest 2-headset, utan även på din smartphone-app.

Move är en fantastisk gratis fitnessapp för Meta's Quest 2-headsetet som spårar din aktivitet i VR. När den väl är påslagen körs den i bakgrunden medan du spelar vilket Quest 2-spel som helst (vare sig det är ett av de bästa VR-träningsspelen på plattformen eller någon annan VR-titel) och spårar dina framsteg mot dina mål. .

Det enda problemet är att hans statistik är låst till hans headset, men det är på väg att ändras. Med den senaste uppdateringen av Oculus-mobilappen behöver du inte längre gå in i VR för att se hur du går mot dina mål – all data kommer att finnas där på din smartphone.

(Bildkredit: Meta)

Även om den här uppdateringen till Oculus mobilapp är tillgänglig på Android-smarttelefoner och iOS-enheter, kommer de som använder en iPhone eller iPad att få lite extra fördelar.

Du kommer att kunna synkronisera dina Move-data med Apple Health-appen så att all din data kan spåras i ett nav.

Kombinera det med de nya hälsofunktionerna som kommer till iOS 16 och watchOS 9 som tillkännagavs under WWDC 2022 keynote, som medicinspårning och bättre hälsoövervakning, och det ser ut som att din Apple Watch och din iPhone skulle kunna paras ihop med din Quest 2. en fantastisk träningsteknik.

Så här synkroniserar du Move med Oculus-mobilappen och Apple Health

Om du inte redan har gjort det måste du först aktivera Move-appen. För att göra detta på din Quest 2, öppna helt enkelt din app- och spelmeny och sök efter Flytta bland dina andra titlar. Öppna den och följ installationsprocessen för att aktivera den.

Nu, för att synkronisera den med din Oculus-mobilapp, måste du öppna Move igen och trycka på Inställningar i det nedre högra hörnet av skärmen.

Scrolla ner och sedan bör du se "Anslut Flytta till Oculus Mobile App". Aktivera det här alternativet som du kan se i GIF nedan.

(* 2 *)

(Bildkredit: Meta)

Nu kommer din Move-statistik (som förbrända kalorier och VR-träningsmål) att krypteras och lagras på Metas servrar så att du kan spåra dina träningsframsteg från Oculus-mobilappen. Förutsatt att du laddade ner Oculus-mobilappen från App Store (öppnas i en ny flik) eller Google Play Store (öppnas i en ny flik), bör du kunna spåra all din data från denna smartphone-app.

När du följer dessa steg kan iOS-användare länka Flytta upp med Apple Health.

Så här hittar du mer detaljerad träningsinformation i Oculus mobilapp

(Bildkredit: Meta)

Tryck bara på åkdata på din Oculus-mobilapp och högst upp på skärmen bör du se "Anslutna appar".

Tryck på den för att komma åt en ny meny, tryck sedan på reglaget bredvid "Apple Health" för att aktivera synkronisering mellan appar. Du måste ange vissa behörigheter för att detta ska fungera fullt ut, men när det har aktiverats kommer alla dina hälsodata in och ut ur VR att lagras på ett ställe.

Nu när Oculus-mobilappen är installerad kan du också kolla in vår guide om hur du castar din Oculus Quest 2 till en TV med den.

Dela detta