Apple presenterade just watchOS 9 under företagets keynote vid WWDC 2022, och massor av fitnessfunktioner tillkännagavs som en del av avslöjandet, inklusive ett nytt triathlonfokuserat multisportläge.

Detta nya läge låter din Apple Watch sömlöst växla mellan simning, cykling och löpning under din löpning eller träning.

Den här nya funktionen ansluter sig till en mängd andra avancerade träningsfunktioner, inklusive en ny effektmätare som känner av hur mycket ansträngning du lägger ner. Detta kan mätas i många olika sporter, och du kan sätta ett mål att överträffa dina tidigare ansträngningar, med kraftnivån för varje träningspass registrerad automatiskt.

Annan ny statistik inkluderar tre nya löpmått som möjliggörs av maskininlärning, som isolerar bålrörelser från armrörelser. Dessa mätvärden är vertikal oscillation, steglängd och markkontakttid, som samverkar för att ge en komplett bild av din löpning, förklarar Apple.

I framtiden kanske du kan använda denna information för att köpa rätt par löparskor för dig.

(Bildkredit: Lance Ulanoff)

Analys. Apple Watch 8 skulle kunna installeras i Garmins territorium

Apple Watch, i alla dess iterationer, har satt guldstandarden för vardagliga smartklockor. Om du är på språng, kollar e-post och meddelanden och får massor av motion under veckan är det svårt att slå (förutsatt att du redan har investerat i att spara energi). Manzana).

Men seriösa triathleter och traillöpare har alltid valt specialiserade GPS-sportklockor, och Garmin är det absolut största namnet här.

Möjligheten till ett dedikerat multisportläge för triathlon och mer avancerade mätvärden skräddarsydda för dem som menar allvar med sin träning är spännande. En genomsnittlig parklöpare bryr sig inte om din vertikala svängning... men någon som letar efter sin bästa tri-run sprinttid skulle definitivt kunna.

Den senaste lanseringen av Garmin Forerunner 955 Solar och 255 sätter standarden för multisportklockor. Om Apple Watch 8 kommer i september kan det vara för både dedikerade idrottare och helgkrigare på kontoret. Och i så fall bör Garmin vara redo för kampen.

Dela detta