Apple lyckades drastiskt förbättra ljudkvaliteten i AirPods Pro 2 utan att behöva stödja förlustfritt ljud, och i en ny intervju avslöjar Apples ingenjör Esge Andersen några av hemligheterna bakom hur det gjordes.

Sammanfattning: Allt handlar om luftflödet, sa Andersen till What Hi-Fi? (öppnas i en ny flik) i en omfattande diskussion. Andersen arbetar för Apples akustiska team och beskriver hur företaget ville ge alla "en AirPods Max i fickan."

Även om den övergripande designen av AirPods Pro 2 är nästan identisk med den ursprungliga AirPods Pro, har de gjort om ventilerna för att optimera luftflödet för ljuddrivrutinerna, vilket tydligen var nyckeln till att få förbättringen Sonido.

(*2*)»Hur vi flyttar luften»

"När vi pratar om bra ljud handlar det om hur vi för luft genom produkten, vilket är lite konstigt eftersom det inte handlar om högtalaren eller hur den ser ut, det handlar om att se till att vi också designar för luftflöde." , » säger Andersen (öppnas i en ny flik).

Fokus har skenbart varit på att förbättra högfrekvensresponsen, men AirPods Pro 2 erbjuder renare toppar och djupare, mer exakt bas. Det finns också en delikat inställning vid varje volymnivå.

Andersen avslöjade också hur hörlurarna är designade för att agera lite olika beroende på vilken enhet de är anslutna till, och att det finns en panel av "expertlyssnare" som hjälper till att se till att ljudet är så imponerande som möjligt.

Analys: AirPods-standarden

Apple har utvecklat sina AirPods trådlösa hörlurar sedan 2016, och introduktionen av det första paret startade en ny våg av teknik: Nästan varje tillverkare har nu ett par trådlösa hörlurar till försäljning.

Även om det finns gott om konkurrens i utrymmet just nu, är AirPods fortfarande tekniken att slå här, inte minst på grund av den höga troheten och suveräna lyhördheten som erbjuds av AirPods Pro 2 (som vi också gav fyra och en halv stjärnor av fem) .

Släng in de mer prisvärda AirPods 3 och de dyrare AirPods Max, och konsumenterna är väl täckta när det gäller vad de kan välja mellan, även om Andersen i den här senaste intervjun medger att det är omöjligt att göra ljudutgången perfekt för varje lyssnare.

Nästa upp skulle vara stöd för förlustfritt ljud (som är tillgängligt i Apple Music, glöm inte). Apple har tidigare sagt att du kan behöva utveckla ditt eget Bluetooth-codec-alternativ för att göra dina hörlurar och hörlurar förlustfria.

Dela detta