Apple vill verkligen att du använder en fysisk säkerhetsnyckel för Apple-ID

Apple vill verkligen att du använder en fysisk säkerhetsnyckel för Apple-ID

Apple tillkännagav nya funktioner som syftar till att förbättra cybersäkerhetsskyddet för sina kunder, konsumenter och företag, inklusive säkerhetsnycklar, möjligheten att använda fysiska nycklar från tredje part för att skydda data som lagras på iCloud-plattformen.

"För att registrera användare utökar säkerhetsnycklar Apples tvåfaktorsautentisering genom att kräva en hårdvarusäkerhetsnyckel (öppnas i en ny flik) som en av de två faktorerna", sade företaget i sitt tillkännagivande och noterade att säkerhetsnycklar kommer att vara allmänt tillgängliga i 2023.

"Detta tar vår tvåfaktorsautentisering ett steg längre och förhindrar även en avancerad angripare från att få en användares andra faktor i en nätfiskebedrägeri."

Skydda offentliga personer

Även om funktionen kan användas av vem som helst, designades den med offentliga personer i åtanke, sa Apple. Det är trots allt offentliga personer, som kändisar, journalister eller statligt anställda, som ofta möter "koncentrerade hot mot sina onlinekonton".

På tal till 9to5Mac sa Apple att systemet överensstämmer med dess enhet-till-enhet-överföringsprocess, vilket innebär att när en användare autentiserar sin iPhone behöver de inte göra det igen, även när de skaffar en ny enhet (så länge som det gör de inte). använder överföringsprocessen för enhet-till-enhet-konfiguration, står det).

Dessutom kommer betrodda enheter som redan är inloggade med Apple-ID inte att loggas ut när användaren försöker autentisera med säkerhetsnyckeln.

Förvänta dig inte att köpa nya Apple-enheter när som helst snart, eftersom Apple inte har bekräftat några planer på att tillverka dessa hårdvaru-nycklar. Istället vill man integrera externa partners.

Det finns ett akut behov av att stärka säkerheten, sa Apple och citerade en ny forskningsrapport med titeln "The Growing Threat to Consumer Data in the Cloud." Skriven av Dr. Stuart Madnick, professor emeritus vid MIT Sloan School of Management, konstaterar rapporten att det totala antalet dataintrång har mer än tredubblats på mindre än ett decennium (2013 – 2021), till mer än en miljard personliga rekord i offentlig. övervaka. enbart 2021.

Via: 9to5Mac (öppnas i en ny flik)