En Apple-anställd som försvarar Safari-utvecklare var road efter att ha gått till Twitter för att be användarna om feedback om varför webbläsaren Safari är impopulär och bad dem att rapportera specifika problem med den.

Jen Simmons, Apple Evangelist och Developer Advocate i Web Developer Experience-teamet för Safari och WebKit, blev extremt förvånad över svaren.

"Jag kom ikapp Twitter om teknik i morse och det verkar finnas en handfull arga män där ute som verkligen önskar att Safari skulle försvinna", twittrade Simmons. "Vill vi verkligen leva på en planet med XNUMX % Chromium-webbläsare? Det skulle vara en fruktansvärd framtid för webbplatsen. Vi behöver fler röster, inte färre.

safari evangelista tweet pic Twitter

Jen Simmons, en utvecklare i Safari Web Developer Experience-teamet, bad om användarvyer i Apples webbläsare.

Till skillnad från vissa konkurrerande webbläsare, som Mozilla Firefoxs Mozilla Firefox, är Apples uppdateringar av Safari sällsynta, med viktiga uppdateringar endast en gång om året. Därför är de flesta nya funktioner ofta inkorporerade i en instans. Även om detta kan vara tilltalande för vissa som inte gillar de vanliga webbläsaruppdateringarna, betyder det också att uppdateringar och/eller patchar till Safari är sällsynta.

På senare tid har dock Safari dragit på sig bördan av protester över buggar i webbläsaren, användargränssnittet och upplevelsen samt webbplatskompatibilitet, enligt MacRumors.

I juni förra året presenterade Apple en omfattande omdesign av Safari vid företagets Worldwide Developers Conference (WWDC). Men många av dessa förändringar kritiserades snabbt som "motsägelsefulla".

Apple gjorde flera upprepningar av webbläsaren under sommaren, både på mobil och stationär, vilket lät användarna i stort sett återgå till Safaris äldre design före lanseringen av iOS XNUMX, iPadOS XNUMX och macOS Monterey.

Utvecklaren har också fortsatt att arbeta för att förbättra integriteten i Safari när den försöker ta marknadsandelar i företaget. Till exempel, i den nuvarande versionen av iOS etthundrafyrtiofem (i betaversion) har Apple arbetat med att ändra sättet Safari får åtkomst till Googles tjänst för säker webbsökning. Säker webbtjänst varnar användare när de besöker en bedräglig webbplats. Genom den här tjänsten utfärdar Apple larm för "bedräglig webbplatsvarning" för iOS- och iPadOS-enheter.

Medan Safari, den inbyggda webbläsaren på Apple-enheter, har ett betydande antal användare, särskilt på iPhone och iPad, har Googles Chromium blivit de facto-webbläsaren för det mesta med cirka sextiofyra användare. % av månadsanvändarna, enligt W3Counter, en webbplats. trafikövervakningstjänst. Safari ligger långt efter med XNUMX % av webbtrafiken. Internet Explorer/Edge rankas på tredje plats med XNUMX % av trafiken, med Mozilla Firefox och Opera som hävdar XNUMX % respektive XNUMX %.

Net MarketShare webbtrafikspårare är mer fristående med Safari; anger andelen användare för Google Chrome till XNUMX %, Safari till XNUMX % och Mozilla Firefox till XNUMX %.

Även om Safari kan vara tvåa i anställning, verkar det ibland vara sist i likbarhet baserat på svar på Simmons fråga.

"Alla i mina nämner [säger] att Safari är värst är den nya IE," twittrade Simmons.

I hopp om att komma till botten med ilskan bad Simmons Twitter-användare att rapportera specifika buggar och brist på support som frustrerade dem eller gjorde det svårt att bygga sajter eller appar. "Bonuspoäng för inläggslänkar", skrev han.

"Detaljer som vi kan korrigera. Lat hat är ärligt talat superkontraproduktivt, tillade han.

Medan vissa, som @emoryzanef, uttryckte sin "kärlek" till Safari, uttryckte de också frustration över att den hade blivit ofullkomlig.

"Jag gillar [S]afari", skrev Emory Fierlinger, webbdesigner och utvecklare. "Jag ändrade mig för några år sedan. Tyvärr har det nyligen blivit så kontroversiellt att jag började leta efter alternativa alternativ. Jag använder @webflow mycket och det fungerar bättre i webbläsare baserade på Google Chrome. Jag vet inte om det är deras fel eller Safaris…”

Fierlinger klagade också över att vissa popup-fönster var irriterande och rullande, medan Safari genererade en skakig skärm.

En annan Twitter-användare @epintobasto klagade på att Safari inte "accepterar Metamask eller någon annan kryptoplånbok. Jag hoppas att kryptogemenskapen använder Safari på macOS och även iOS."

Simmons bad användare som upptäcker buggar som är flera år gamla och inte har åtgärdats att kontakta henne via en länk http://bugs.webkit.org eller via http://feedbackassistant.Apple.com.

"Jag skulle vilja rådfråga", skrev han.

Copyright © tjugo tjugotvå IDG Communications, Inc.

Dela detta