Apple avslöjade planer på att göra det lättare att använda sin iPhone som ett betalningsverktyg med lanseringen av flera nya tjänster på WWDC 2022.

Nya tillägg inkluderar det efterlängtade Apple Pay Later, en del av iOS 16, som gör det möjligt för kunder att dela upp kostnaden för ett köp som görs med sin enhet i fyra lika stora betalningar under sex veckor, utan att ådra sig ränta eller förseningsavgifter.

Företaget gjorde det också enklare att betala i butik med din Apple-smarttelefon genom att meddela att dess Tap to Pay-tjänst på iPhone kommer att lanseras senare denna månad.

(Bildkredit: Apple)

apple pay senare

"Apple Pay Later erbjuder användare i USA ett öppet och säkert sätt att dela kostnaden för ett Apple Pay-köp", noterade företagets officiella pressmeddelande (öppnas i en ny flik).

Integrerat med Apple Wallet och tillgängligt både online och i appar, kommer Apple Pay Later att vara tillgängligt som ett betalningsalternativ utöver Betala i sin helhet när en användare betalar med Apple Pay eller Wallet.

Tjänsten är baserad på Mastercard-nätverket och ger användarna en tydlig bild av de exakta betalningsbelopp som förväntas och när. Användare har möjlighet att betala i förtid för att betala av ett saldo om de vill, och Apple säger att verktyget är "designat med användarnas ekonomiska hälsa i åtanke."

Apple betalar senare på iPhone

(Bildkredit: Apple)

Marknaden för köp nu, betala senare (BNPL) har exploderat i popularitet de senaste åren eftersom köpare söker ett mer flexibelt sätt att sprida betalningar och Apple vill ha en marknadsandel som domineras av Klarna och Block (tidigare känt som Squares namn).

Apple Pay Later-rapporter dök upp först i juli 2021 (öppnas i en ny flik), med rykten om ett partnerskap med Goldman Sachs, som hade varit företagets partner för dess Apple Card-kreditkort sedan 2019.

Tryck för att betala på iPhone

Lanseringen av Tap to Pay på iPhone är också en viktig demonstration av stöd för småföretag runt om i världen, vilket gör att tusentals företag kan acceptera betalningar via iPhone. Till en början endast tillgänglig i USA, Tap to Pay på iPhone använder NFC för att säkert slutföra och bearbeta transaktioner, och kommer att fungera på iPhone XS och nyare modeller.

Apple lanserade Tap to Pay i februari 2022 för att göra det möjligt för fler företag att acceptera Apple Pay och andra typer av kontaktlösa betalningar och tillkännagav nyligen ett samarbete med Square för att integrera tjänsten i de senaste kassaterminalerna.

Dela detta