Sedan lanseringen av Apple AirTag-spåraren i april 2021 har vi inte hört något om en potentiell andra generationens version av enheten, men det ser ut som att en AirTag 2 fortfarande finns på korten från Apple.

Det säger Ming-Chi Kuo (öppnas i en ny flik), en av de mest respekterade Apple-analytikerna i branschen och någon som generellt sett är korrekt när det gäller förutsägelser och läckor. Det är dock inte säkert att vi får se en ny version av AirTag.

Kuo säger att Apple AirTag 2 bara kommer att hända om en stark försäljning av den första AirTag fortsätter, så Apple väntar på att se hur populär produkten är under en längre tid innan de förbinder sig att lansera en ny.

Ständig tillväxt

Enligt Kuos information fortsätter Apple AirTag-försäljningen att växa gradvis: det uppskattas att cirka 20 miljoner spårningsenheter skickades 2021, och denna siffra förväntas nå 35 miljoner under 2022.

Om denna tillväxt fortsätter tror Kuo att en andra upplaga av AirTag kommer att utvecklas. Det ser inte ut som att AirTag 2 är för långt borta för tillfället, om Apple verkligen har övervägt det vid det här laget.

Även om det är svårt att se hur den första AirTag verkligen skulle kunna förbättras, tillhandahåller Apple regelbundna uppdateringar för all annan hårdvara, så det skulle vara förvånande om AirTag utelämnades.

Analys: AirTag bevisar sitt värde

Naturligtvis var Apple inte det första teknikföretaget som släppte en liten spårningsenhet, men liksom andra hårdvarukategorier förbättrades den jämfört med vad som redan fanns: AirTag är något som tilltalar både vad gäller estetik och användarvänlighet. använda sig av.

All Apple-hårdvara fungerar ganska felfritt, och detsamma gäller AirTag. Från att ansluta den till din telefon i första hand till att hitta var den är om den försvinner, allt är väldigt enkelt och okomplicerat.

Även om Apple inte är nöjda med rubrikerna som har skapat rubriker om att AirTags används för att spåra människor mot deras vilja, har företaget gått snabbt för att erbjuda förbättrade funktioner mot trakasserier för att göra denna typ av övergrepp svårare.

Från vad Ming-Chi Kuo sa, låter det som att AirTag-försäljningen inte precis har skjutit i höjden, men de tar nu fart när iPhone-användare inser hur användbara de kan vara och hur intuitiva de är att ställa in och använda.

Dela detta