Apple parece estar preparando una gran actualizacion para sus centros

Apple verkar förbereda sig för att uppgradera sina datacenter med "nästa generations" server- och lagringsutrustning, enligt en ny platsannons som finns på nätet.

Som rapporterats av The Register, har iPhone-tillverkaren lagt ut en platsannons där han vill anställa en "optimistisk och hårt arbetande maskinvaruvalideringsingenjör" som kommer att ansvara för att utveckla, onboarding och fylla i hårdvaruvalideringsplaner. hårdvara för din hyperscale och nästa -generations lagring. serverplattformar.

Medan Apple använder sina egna M1-kiselchips för sina MacBooks och sitt A15 Bionic-chip för iPhone XNUMX och iPhone XNUMX Pro, förklarar företagets platsannons att ingenjören kommer att behöva ha "testbaserad kompetens" hos Intel och/eller AMD . . serversystem och lagringshårdvara.

Även om det finns mycket hype kring Arm-servrar just nu, stod x86-baserade chips för XNUMX % av serverintäkterna under andra halvan av XNUMX, enligt IDC.

Uppgraderingar av datacenter

Apple är inte den enda teknikjätten som förbereder sig för att uppgradera sina datacenter inom en snar framtid, eftersom Facebooks moderbolag Meta också lägger till nya servrar till sina datacenter baserade på AMD-chips.

Samtidigt uppgraderar vissa molndatorleverantörer idag sin infrastruktur för att stödja molnspel och 5G-applikationer. Både Amazon och Google har dock sagt att de planerar att vänta ett år med att uppgradera en del av sin kärnutrustning i ett försök att spara pengar.

Genom att uppgradera sin datacenterhårdvara kommer Apple att kunna stärka iCloud och dess andra molntjänster. Flytten kan också handla om att uppgradera sitt nätverk för att acceptera Apple Car, vilket har ryktats ganska länge men ännu inte har meddelats.

Vi får vänta och se vad som kommer ut av dessa server- och lagringsuppdateringar, men om du är en Austin-baserad ingenjör som söker jobb kan du kolla in Apples jobbinlägg här.

Genom registret

Dela detta