Apple verkar förbereda en stor uppdatering för sina datacenter

Apple verkar förbereda en stor uppdatering för sina datacenter

Apple verkar förbereda sig för att uppgradera sina datacenter med "nästa generations" server- och lagringsutrustning, enligt en ny platsannons som finns på nätet.

Som rapporterats av The Register, har iPhone-tillverkaren lagt ut en jobbannons som vill anställa en "upbeat och hårt arbetande maskinvaruvalideringsingenjör" som kommer att ansvara för att utveckla, ta in och fylla i hårdvaruvalideringsplaner. hårdvara för din hyperskala och nästa generations lagring. serverplattformar.

Medan Apple använder sina egna M1-kiselchips för sina MacBooks och sitt A15 Bionic-chip för iPhone XNUMX och iPhone XNUMX Pro, förklarar företagets platsannons att ingenjören kommer att behöva ha "testbaserad skicklighet på Intel och/eller AMD". . serversystem och lagringshårdvara.

Även om det är mycket surr kring Arm-servrar just nu, stod x86-baserade chips för XNUMX % av serverintäkterna under andra halvan av XNUMX, enligt IDC.

Uppgraderingar av datacenter

Apple är inte den enda teknikjätten som förbereder sig för att uppgradera sina datacenter inom en snar framtid, eftersom Facebooks moderbolag Meta också lägger till nya servrar till sina datacenter baserade på AMD-chips.

Samtidigt uppgraderar vissa molndatorleverantörer idag sin infrastruktur för att stödja molnspel och 5G-applikationer. Både Amazon och Google har dock sagt att de planerar att vänta ett år med att uppgradera en del av sin stora utrustning i ett försök att spara pengar.

Genom att uppgradera sin datacenterhårdvara kommer Apple att kunna stärka iCloud och dess andra molntjänster. Flytten kan också handla om att uppgradera sitt nätverk för att acceptera Apple Car, vilket har ryktats ganska länge men ännu inte har meddelats.

Vi får vänta och se vad som kommer ut av dessa server- och lagringsuppgraderingar, men om du är en Austin-baserad ingenjör som söker jobb kan du kolla in Apples jobbinlägg här.

Genom registret