Apple ofrece inmersion profunda en la primera aplicacion de buceo

Från och med idag kan Apple Watch Ultra-ägare ladda ner teknikjättens nya dykapp Oceanic Plus för att förvandla deras senaste bärbara till en rekreationsdykdator.

Watch Ultra har redan appen Depth, som kan berätta vattnets djup och temperatur. Oceanic Plus (öppnas i en ny flik) visar samma information, men om du vill ta dykning på större allvar behöver du lite mer. Appen innehåller en timer utan dekompression för att sätta gränser för hur djupt du kan dyka och hur länge så att användarna inte upplever dekompression. Dess användargränssnitt (UI) visar färgglada indikatorer för att låta dig veta när du kan dyka djupare, stanna eller sakta ner. Det verkar som att användargränssnittet var ett nyckelfokus för utvecklarna, eftersom typiska dykdatorer kan vara svåra att förstå, särskilt för nykomlingar.

planera dyk

I appen finns en dykplanerare där du kan se hur förhållandena är som tidvatten och strömmar för dagen. Du kan också skapa en yttid för när du behöver återvända. När du har hoppat upp ur vattnet får du en kort sammanfattningsrapport efter dyket som bland annat visar hur långt du har dykt. För en mer detaljerad rapport kan du ladda ner iPhone-versionen för att visa dig den exakta hastigheten med vilken du dök och till och med logga alla lokala vilda djur som du har sett. Vissa rapporter (öppnas i en ny flik) hävdar att iPhone-appen "behöver lite arbete" på grund av vissa "grafiska inkonsekvenser" som textjusteringsfel.

Meddelanden från programmeraren skickas via vibrationer som är tillräckligt starka för att penetrera våtdräkter som är 7 mm (cirka 0,27 tum) tjocka. Enligt tillkännagivandet valdes haptisk återkoppling eftersom ljud färdas längre under vattnet. Om du dyker med någon som har en pipande dykdator kan det vara svårt att avgöra varifrån ett ljudmeddelande kommer. Oceanic Plus konfigurerar också om åtgärdsknappen så att appen kan användas även om du har på dig en våtdräkt. Genom att trycka på knappen innan dykning startas Oceanic Plus till en skärm före dyket. En press i mitten av dyk markerar din position.

Innan du laddar ner appen måste du se till att din Watch Ultra kör watchOS9.1 och är ihopkopplad med en iPhone 8 eller senare. Du kan dock använda en andra generationens eller senare iPhone SE med iOS 16.1 installerat. Oceanic Plus är gratis, men för 9.99 € i månaden kan nya funktioner som "dekompressionsspårning" läggas till. [och] platsplanerare..." Den grundläggande appen har "vanliga dykfunktioner" som en timer och djupmätare.

Det är viktigt att komma ihåg att Oceanic Plus är mer avsett för fritidsdykning. Appen fungerar bara upp till 40 meter (130 fot) under vattnet. Dessutom kan du inte spåra en dyktanks syrenivå som andra dykdatorer kan.

Andra enheter

Vi tvivlar starkt på att Oceanic Plus någonsin kommer att släppas på någon annan Apple-enhet eftersom den gjordes speciellt för Watch Ultra. Det beror på att enheten är certifierad enligt WR100 och EN 13319. Den förra innebär att Watch-enheten kan överleva djup på upp till 100 meter (även om Apple rekommenderar att inte överstiga 40 meter), medan den senare betyder att den är "erkänd internationellt" som ett dyktillbehör

Priset på €800, Watch Ultra kan vara dyrare än vanliga dykdatorer, som kan variera från några hundra dollar till €1,500 XNUMX, enligt vår forskning. Men med tanke på Watch Ultras användbarhet och vänligare användargränssnitt kan Oceanic Plus så småningom sätta en ny standard för fritidsdykare.

Om du letar efter en ny bärbar enhet, se till att kolla in TechRadars nyligen uppdaterade lista över de 10 bästa smartklockorna.

Dela detta