Apple MacBook Air har njutit av sin tid i solen under de senaste åren, men även om dess M1-modell verkligen förtjänar att vara en av de bästa bärbara datorerna du kan köpa just nu, betyder det inte att den är utan brister. . Faktum är att jag är lite irriterad över att ett av dess största problem ännu inte har åtgärdats i den nyligen tillkännagivna modelluppdateringen.

M2 SoC (System-on-a-chip) avslöjades slutligen vid WWDC den 6 juni, tillsammans med tillkännagivandet att en uppdaterad modell av MacBook Air och 13-tums MacBook Pro skulle vara de två första Apple-produkterna. nytt silikon. . Båda bärbara datorerna har varit mycket efterlängtade, särskilt med allt snack om möjligheten till en retroinspirerad comeback för serien som skulle innehålla ett urval av färgglada chassialternativ.

Tyvärr har det inte avslöjats (men ignorera det inte just nu), så även om jag kan skämta om att jag är för bitter över att inte kunna köpa en skinande ny M2-driven MacBook Air i orange eller grönt (eller lila om du är vår IT-redaktör John Loeffler), det finns en verklig anledning till att jag fortfarande är ovillig att börja spara pengarna jag hittar gömda i min soffa.

Medan de mest robusta 14-tums MacBook Pro-modellerna med en M1 Max kan stödja upp till tre externa skärmar med upp till 6K-upplösning och ytterligare en extern skärm med upp till 4K-upplösning vid 60Hz, stöder enheter som använder basversionen av M1-chippet endast en enda skärm med en upplösning på upp till 6K@60Hz.

Det är något som inte har slagit fast ännu trots alla M2-chipets förmodade prestandaförbättringar jämfört med sin föregångare, och ärligt talat räcker det inte för att möta mina produktivitetskrav.

du håller mig här äpple

MacBook Air 2022 sågs på WWDC

MacBook Air drivs av M2 hands-on på WWDC. (Bildkredit: Future)

Jag ska erkänna att jag är en skärmentusiast - ju fler skärmar jag kan ha i min installation, desto mer produktiv blir jag, och även om antalet varierar för varje person, gillar jag att använda mina två 27-tumsskärmar tillsammans med den mindre integrerade skärmen. från vilken bärbar dator du än har anslutit dem till för att använda dem som en trio.

Att begränsa MacBook Air till en enda extern skärm är ett konstigt beslut och jag föreställer mig inte att Apple har gjort något för att avsiktligt hindra enheten, men det ser fortfarande ut som om teknologijätten med frukttema kan ha utvecklat ett sätt att utöka den inbyggt.

Om du istället är inställd på att köpa en MacBook Air M1 och kör två skärmar på den, måste du köpa en tredjeparts Thunderbolt-hubb eller docka, och även då måste du ladda ner rätt drivrutiner för att göra din bärbar dator känner igen de extra skärmarna. Det kan vara frustrerande att installera, särskilt om du inte är särskilt tekniskt kunnig och att använda flera bildskärmar och billiga MacBooks är långt ifrån ovanligt i kontorsmiljöer.

Var det verkligen så svårt att få MacBook Air M2 att stödja dubbla externa skärmar? Alla kommer inte att behöva något så kraftfullt som en 6K-skärm och skulle hellre ha det bättre med 1080p eller 1440p-upplösningar, särskilt eftersom Air är Apples billigaste bärbara erbjudande (nåja, budget för Apple) och tenderar att vara populär bland studenter. och unga proffs som kanske inte har pengar att köpa större, avancerade skärmar.

Apple hävdade under sin keynote den 6 juni att MacBook Air är den mest sålda bärbara datorn i världen, och dess placering på vår egen lista över de bästa bärbara datorerna stöder verkligen det påståendet, men jag kan inte uppehålla mig vid bara en. använd en extra . dator. visa. Min totala produktivitet skulle rasa, och jag känner att jag inte är ensam om att säga att detta var en speciell besvikelse när jag granskade enhetens specifikationer.

Förhoppningsvis är detta något som kan fixas vid ett senare tillfälle, även om det tvingar Apple att släppa en specialiserad dockningsstation som nästan säkert kommer till ett känt pris. För tillfället hoppas jag att vi får en mängd olika regnbågsfärger för nästa 16-tums MacBook Pro-uppdatering så att jag kan njuta av en godisorange bärbar dator bredvid min vardagsrumsvägg.

Dela detta