Apple har tillkännagett en ny funktion för Apple Music som kan hjälpa dig att bli en karaoke-superstjärna.

Teknikjättens främsta musikströmningstjänst får en uppdatering "senare denna månad" i och med lanseringen av Apple Music Sing. Den här funktionen kommer att vara tillgänglig på enheter som iPhone 14 och iPad Air (2022) som en uppgradering till det redan existerande verktyget Apple Music Lyrics för användare över hela världen gratis.

När den startas kommer du inte bara att kunna följa texten till en låt som stöds i realtid, utan med lanseringen av Sing - öppnas i en ny flik kommer du också att kunna kontrollera volymen på sångspåret. Om du precis har börjat lära dig orden och melodin i en låt, kan du ha din röst på full volym; sedan, när du blir mer säker på dina förmågor, kan du tacka nej till artisten tills de helt överglänser dig och tar äganderätten till föreställningen.

Det bästa av allt är att även när sången är nere har du fortfarande bandet som spränger bakom dig, och du får även valfri backning från alla körer.

Apple Music Sing är inte bara för låtar med solosångare. Du och en partner kan ta dig an en mängd olika duetter, eller genom att sänka en sångares volym kan du framföra en virtuell duett med din favoritsångare.

Apple Music Sing på en iPhone 14 Pro (Bildkredit: Apple)

Men i väntan på ytterligare information från Apple, ser det ut som att det kommer att finnas några nedslående begränsningar för denna roliga funktion, åtminstone vid lanseringen.

För det första kommer du inte att kunna stänga av det ursprungliga sångspåret helt. Vi vet ännu inte hur tyst man kan få en sångare att gå, men vi hoppas, och hoppas, att det är så tyst som möjligt, eftersom det inte gör någon skillnad; Vi kan inte vänta med att testa Apple Music Sing för att ta reda på det.

Ett annat problem är att eftersom det är en förlängning av Apple Music Lyrics förväntar vi oss att låtar som för närvarande inte stöder funktionen inte heller kommer att stödjas av Apple Music Sing, och vi förväntar oss även låtar som inte alla dyker upp. på Apple Music Sing direkt.

Apple sa att det kommer att ha tillräckligt med låtar för att fylla "50 dedikerade spellistor" med en blandning av duetter, episka hymner och hjärtskärande ballader för lanseringen av Apple Music Sing; förvänta dig inte att alla spår i ditt bibliotek är kompatibla direkt.

Dessutom, om du är någon som använder Apple Music på en icke-Apple-enhet, som den här författaren, som använder den på sin Google Pixel 6, låter det som att den här funktionen inte kommer att vinna över dig. Det är baserat på Apples pressmeddelande, som säger att funktionen kommer att komma till "iPhone- och iPad-modeller som stöds, såväl som den nya Apple TV 4K"; inga andra enheter är listade.

Förhoppningsvis kommer dessa begränsningar inte att vara på plats länge och fler användare kommer att kunna streama några av sina favorithits.

Funderar du på att byta till Apple Music efter detta tillkännagivande? Kolla in vår Apple Music vs Spotify-guide för att ta reda på vilken tjänst som är rätt för dig.

Dela detta